Directorii de la Scoala Generala si Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni raman pe posturi!

Directorii de la Scoala Generala si Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni raman pe posturi!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Dupa inspectia frontala realizata de toti inspectorii de la Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, in urma cu cateva saptamani, la  Scoala Generala si Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni, prin care au fost analizate atat activitatea cadrelor didactice, cat si activitatea conducerii unitatii si a persoanelor din subordine, cei doi directori, respectiv Mihai Paduraru, directorul Scolii Generale, si Decebal Copilet, directorul Grupului Scolar "Dr. Mihai Ciuca" din Saveni, au primit calificativul nesatisfacator la anumite capitole, insa nu vor fi inlocuiti.

"Pentru inspectia desfasurata in luna aprilie la Scoala cu clasele I-VIII Saveni si la Liceul "Dr.Ciuca" Saveni, s-a finalizat un raport care este prezentat in aceasta perioada unitatilor de invatamnat, apoi in Consiliul Profesoral si in Consiliul de Administratie al scolii, care va trebui sa prezinte ISJ un plan de imbunatatire a activitatii la capitolele la care s-au constatat deficiente", a spus Ada Macovei, inspectorul geneal al ISJ.

Potrivit sefei invatamantului botosanean, planul de imbunatatire a deficientelor depistate urmeaza a fi avizat de inspectorul coordonator, iar in baza termenelor propuse de unitatile de invatamant in cauza se va realiza o inspectie de revenire, dupa sase luni, la care se spera remedierea problemelor cu care se confrunta unitatile si identificarea celor mai bune solutii pentru ca aceste probleme sa nu se repete.

Aspectele vizate in timpul derularii inspectiei au fost in ceea ce priveste calitatea managementului scolar si eficienta cu care sunt folosite resursele, relatiile scolii cu parintii si cu comunitatea locala, atitudinea elevilor fata de educatia pe care le-o furnizeaza scoala, calitatea curriculumului national si local, calitatea activitatilor si modului in care curriculum este pus in practica si respectarea regulamentului in vigoare si al regulamentului.

"Pentru fiecare dintre aceste capitole au fost acordate calificative  de la nesatisfacator pana la foarte bine, iar in masura in care se va constata remedierea abaterilor de la legalitate, cu siguranta cei doi directori isi vor putea continua activitatea, dar numai daca masurile pe care le vor adopta vor putea avea consecinte pe termen lung. Calificativele cele mai proaste s-au dat pentru calitatea managementului si la respectarea legislatiei in vigoare si a regulamentului. Directorii nu vor fi inlocuiti, dar speram sa fie remediate deficientele pe termen lung", a conchis Ada Macovei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
102

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
22

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
401

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...