Din nou amenintati de apele Prutului!

Din nou amenintati de apele Prutului!

 Autoritatile sunt pregatite sa intervina in caz de noi inundatii  

Ploile din ultimele doua zile si Codul portocaliu anuntat de autoritati a creat din nou panica la Radauti Prut. Pentru a nu fi luate prin surprindere, autoritatile locale i-au anuntat inca de dimineata pe locuitorii satului Radauti Prut sa isi adune animalele de pe camp, deoarece exista riscul ca Prutul sa se reverse din nou, dupa ce raul a atins cota de inundatii.

Amenintarea apelor i-a speriat pe localnici, care nici bine nu si-au revenit dupa dezastrul de la sfarsitul lunii iulie, cand 130 de case au fost luate de ape, iar alte 48 au fost partial distruse.

De dimineata ne-au anuntat sa ne luam animalele de pe camp, ca vine din nou Prutul. A fost o masina cu girofar care anunta ca Prutul creste si sa ne strangem animalele de pe camp. Acum poate nu o sa vina ca in vara. Nu avem unde sa plecam. Daca va veni apa, vom vedea ce vom face, a spus Maria Strambu.

Cat priveste autoritatile, acestea au actionat prompt.

Gheorghe Uta, viceorimar: Cotele Prutului au crescut si se apropie de cota de inundatie, insa nu cred ca vor ajunge in sat. Cota de inundatie este de 410 centimetri, iar acum in zona Radauti Prut este de 400 de centimetri. S-au evacuat din zona Prutului toate animalele, utilajele si, din cate am fost informati, nu este pericolul ca apa sa ajunga in sat.

Efectele inundatiilor din vara inca se resimt in Radauti Prut, unde 210 persoane locuiesc si acum in modulele trimise de Guvern, iar alte aproximativ o suta locuiesc pe la rude.

Casele promise de Guvern sunt inca in lucru, dar mai este mult pana cand vor fi si finalizate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
366

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
641

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
185

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...