Despăgubiri pentru consecinţele unui accident la beţie

Despăgubiri pentru consecinţele unui accident la beţie

 arhiva  

Va avea mereu pe conştiinţă faptul că din cauza imprudenţei lui, un prieten nu va mai vedea la fel. Vorbim de un bărbat din Stânceşti care a fost obligat de instanţă să achite despăgubiri de peste 30.000 de lei, în urma unui accident, dar s-a ales şi cu o condamnare cu suspendare.

În urmă cu şase ani s-a întâmplat povestea. Adolf C. s-a întâlnit cu câţiva vecini din Stânceşti, cu care a băut într-un bar, după care a mers până la casa socrilor săi, de unde a revenit la volanul unui autoturism. S-a întors la bar, unde s-a întâlnit cu un amic cu care a ponit spre un teren pe care îl deţinea şi care urma să fie măsurat de specialişti.

Când să iasă de pe drumul sătesc în drumul comunal, Adolf C. nu a mai oprit, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina a trecut peste şanţul de pe marginea drumului şi s-a izbit în gardul unei case. În urma accidentului, ambii bărbaţi au fost duşi la spital, prietenul şoferului suferind vătămări grave mai ales în zona capului, necesitând 75-80 de zile de îngrijiri medicale.

În cazul lui Adolf, analizele au arătat că acest băuse cu spor, valorile alcoolemiei fiind ridicate- 1,75 mg/l la prima probă şi de 1,55 mg/l la proba a doua. În aceste condiţii şi dată fiind afectarea permanentă a ochiului pasagerului său, Adolf C. a fost trimis în judecată şi condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare. Totodată instanţa a decis ca firma de asigurări să plătească toate daunele, inclusiv cheltuielile de spitalizare a victimei, 31.765,5 lei, sumă ce va fi recuperată de la şoferul vinovat. Asta dacă decizia instanţei va rămâne definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1223

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5115

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1773

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...