Despăgubiri pentru consecinţele unui accident la beţie

Despăgubiri pentru consecinţele unui accident la beţie

 arhiva  

Va avea mereu pe conştiinţă faptul că din cauza imprudenţei lui, un prieten nu va mai vedea la fel. Vorbim de un bărbat din Stânceşti care a fost obligat de instanţă să achite despăgubiri de peste 30.000 de lei, în urma unui accident, dar s-a ales şi cu o condamnare cu suspendare.

În urmă cu şase ani s-a întâmplat povestea. Adolf C. s-a întâlnit cu câţiva vecini din Stânceşti, cu care a băut într-un bar, după care a mers până la casa socrilor săi, de unde a revenit la volanul unui autoturism. S-a întors la bar, unde s-a întâlnit cu un amic cu care a ponit spre un teren pe care îl deţinea şi care urma să fie măsurat de specialişti.

Când să iasă de pe drumul sătesc în drumul comunal, Adolf C. nu a mai oprit, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina a trecut peste şanţul de pe marginea drumului şi s-a izbit în gardul unei case. În urma accidentului, ambii bărbaţi au fost duşi la spital, prietenul şoferului suferind vătămări grave mai ales în zona capului, necesitând 75-80 de zile de îngrijiri medicale.

În cazul lui Adolf, analizele au arătat că acest băuse cu spor, valorile alcoolemiei fiind ridicate- 1,75 mg/l la prima probă şi de 1,55 mg/l la proba a doua. În aceste condiţii şi dată fiind afectarea permanentă a ochiului pasagerului său, Adolf C. a fost trimis în judecată şi condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare. Totodată instanţa a decis ca firma de asigurări să plătească toate daunele, inclusiv cheltuielile de spitalizare a victimei, 31.765,5 lei, sumă ce va fi recuperată de la şoferul vinovat. Asta dacă decizia instanţei va rămâne definitivă.

 

Spune-ne opinia ta