De vineri, accesul în Anglia se poate face doar cu test de coronavirus negativ. Chiar și așa, tot se intră în carantină pentru zece zile

De vineri, accesul în Anglia se poate face doar cu test de coronavirus negativ. Chiar și așa, tot se intră în carantină pentru zece zile

Fie că merg la muncă sau fie că își vizitează rudele, persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei, începând de vineri dimineaţa, ora locală 04.00, doar cu condiţia prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înainte și sunt acceptate testele moleculare de tip PCR, precum şi, în anumite condiţii limitate, testele rapide de tip lateral flow sau LAMP.

Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerului Afacerilor Externe, care a precizat că detalii suplimentare cu privire la condiţiile în care vor fi acceptate testele rapide vor fi anunţate ulterior de către autorităţile britanice.

De asemenea, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiţia efectuării unui al doilea test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a cincea zi de la sosire, şi a prezentării unui rezultat negativ.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii deţin un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei.

Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deţine un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

Sunt exceptaţi de la această măsură transportatorii internaţionali, echipajele maritime, feroviare şi aeriene, precum şi minorii sub 11 ani. Până la acest moment, autorităţile din Irlanda de Nord şi Ţara Galilor nu au anunţat adoptarea noilor măsuri, iar cele din Scoţia au confirmat intenţia de a implementa măsurile, însă fără a preciza data exactă la care acestea vor intra în vigoare.

 

Spune-ne opinia ta