CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins astăzi, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie. Mai mult, judecătorii CCR au stabilit că actul normativ este constituţional.

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, miercuri, sesizările Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 – rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 şi Legea pentru aprobarea OUG 136/2020 – rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins însă, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, ceea ce înseamnă că Guvernul este forțat să majoreze pensiile cu această valoare în cel mai scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta