Curtea de Apel Bucureşti pronunţă decizia definitivă în dosarul ENEL!

Curtea de Apel Bucureşti pronunţă decizia definitivă în dosarul ENEL!
Decizie definitivă în procesul în care omul de afaceri botoşănean Gheorghe Ciubotaru, fostul vicepreşedinte al ANRE, Claudiu Dumbrăveanu şi directorul ENEL de la acel moment, Florin Gugu, au fost judecaţi pentru presupuse fapte de corupţie.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia anterioară, a Tribunalului Bucureşti, de achitare a celor trei.

În iunie 2014, procurorii DNA porneau "ofensiva" împotriva celor trei, printr-o reţinere timp de 24 de ore în aresul Poliţiei Capitalei şi aproape trei luni de control judiciar. În august 2014, Ciubotaru, Dumbrăveanu şi Gugu erau trimişi în judecată pentru complicitate la luare de mită, luare de mită, respectiv dare de mită.

Anchetatorii susţineau că ar exista date din care rezulta că, în 2013, Claudiu Dumbrăveanu, fost director la Electroalfa Internaţional până în 2012, ar fi pretins şi primit de la Florin Gugu foloase necuvenite pentru companie. Astfel, din cauza dublei taxări practicate la certificatele verzi, care a umflat facturile clienţilor, ENEL urma să fie sancţionată cu reducerea tarifelor cu 6%, însă Dumbrăveanu s-ar fi înţeles cu Gugu ca aceasta să fie de doar 1,3%, fapt din care ENEL ar fi câştigat 2,5 milioane euro. În schimb, Electroalfa Internaţional ar fi primit două contracte de execuţie, în valoare totală de 407.199 de lei, pe care, însă, le-a dat în subantrepriză.

În instanţă, însă, susţinerile procurorilor au fost demontate, astfel că în iunie 2015, Tribunalul Bucureşti i-a achitat pe cei trei. A urmat însă recursul DNA, decizia Curţii de Apel Bucureşti de vineri fiind definitivă.

"Au fost nişte încercări şi nu vreau să ştie nimeni ce a fost astăzi în sufletul meu, că am îmbătrânit cu zece ani. Dar s-a aflat adevărul, adevărul a fost cântărit de mai mulţi oameni, nu doar unul. Sunt convins că nu a existat nicio ţintă în acest dosar ci doar că procurorii au primit de la cei care aveau în datorie să supravegheze anumite presupuneri de fapte nişte indicii, toată lumea şi-a făcut treaba, nici nu m-am gândit că am fi putut fi ţinta unei ţesături", a declarat pentru Stiri.Botoşani.Ro Claudiu Dumbrăveanu, după aflarea sentinţei definitive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
140

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
227

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
100

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...