CUMPLIT! Numărul morţilor din Colectiv a ajuns la 44! Update

CUMPLIT! Numărul morţilor din Colectiv a ajuns la 44! Update
Duminica, bilantul tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 43 de morti, dupa ce alte două victime pierdut lupta cu ranile grave, in Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Peste 100 de raniti mai sunt internati inca in Capitala, aproximativ 40 fiind in stare critica sau grava. Altii au fost transportati in strainatate pentru tratament.

In cursul zilei sunt programate doua misiuni umanitare de transfer, cativa dintre raniti fiind transportati spre Marea Britanie si Ungaria. Numarul comunicat momentan este de 8 persoane, dar el poate varia, in functie de evolutia starii de sanatate
Potrivit profesorului Ioan Lascar, incepand din a cincea zi este cea mai grea perioada pentru ranitii in stare critica.

"La toti cei patru decedati din Spitalul Floreasca le-a cedat plamanul. Este perioada complicatiilor majore respiratorii. Este exact cum apare in literatura de specialitate, este o evolutie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la acesti pacienti este intre 30 si 80 la suta, adica cel putin trei si maxim opt din zece pacienti arsi in stare critica decedeaza. Acum este riscul vital, din cauza complicatiilor majore. Oriunde pe aceasta planeta evolutia este aceeasi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat, pentru Mediafax, Ioan Lascar, seful Clinicii de chirurgie plastica din Spitalul Floreasca.

La Spitalul Floreasca au murit Alexandra Radulescu, care avea 26 de ani, si un cetatean turc, au declarat surse medicale, pentru Mediafax.

UPDATE, ora 11.00: O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
92

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
72

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...