Cum îţi poate fi furată identitatea cu ajutorul unei simple poze. Ce mijloace ai la dispoziţie pentru a te proteja

Cum îţi poate fi furată identitatea cu ajutorul unei simple poze. Ce mijloace ai la dispoziţie pentru a te proteja
Angajaţii Institutului de Robotică din Pittsburgh (SUA) au arătat cât de uşor este să furi identitatea oricui, în doar câteva secunde, scrie Daily Mail. Este nevoie doar de un program de recunoaştere a feţei şi de o conexiune la internet.

Primul pas este să fotografiezi o persoană, după care să activezi programul de recunoaştere facială. Cum şi Facebook are o asemenea opţiune, persoana respectivă poate fi găsită foarte uşor pe reţeaua de socializare.

Apoi, dacă respectivul şi-a făcut publice, pe profilul de Facebook, câteva date foarte simple, i se poate "ghici" CNP-ul (social security number, în SUA), folosind câţiva algoritmi cunoscuţi.

Astfel, e nevoie doar să-i faci o poză cuiva, pentru a-i fura identitatea, spune Amy Webb, CEO al firmei de consultanţă digitală Webbmedia Group. "Programele de recunoaştere a feţei devin din ce în ce mai avansate din punct de vedere tehnologic, aşa că oamenii care ţin la intimitatea lor ar trebui să aibă grijă ce date împărtăşesc cu lumea întreagă, pe Facebook", spune Webb.

"Acum, când ajungem într-un loc, toată lumea poate şti despre noi nu numai cum arătăm, ci şi cine suntem, unde lucrăm, ce prieteni avem. Ar fi bine ca oamenii să fie conştienţi ce informaţii există despre ei, pe internet", avertizează CEO-ul.

Cum te protejezi de furtul de identitate

Pentru a se proteja, lumea ar trebui să facă două lucruri. În primul rând, să dezactiveze funcţia de recunoaştere a feţei de pe Facebook (din meniul "Privacy"). Apoi, tot pe reţeaua de socializare, să se asigure că împărtăşesc doar cu prietenii informaţii cum ar fi data şi locul naşterii sau adresa.


Programul SocialCamera

Pe lângă cel de pe Facebook, un alt program celebru de recunoaştere a feţei este SocialCamera. Această aplicaţie, disponibilă doar posesorilor de smartphone-uri cu sistemul de operare Android, recunoaşte imediat feţele celor fotografiaţi, pentru ca aceştia să primească imediat "tag" pe Facebook.

O altă aplicaţie, SceneTap, le permite utilizatorilor să afle câţi bărbaţi şi câte femei sunt într-un bar, pe care îi numără în timp real. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei camere dotate cu funcţia de reunoaştere facială, montată la intrarea în respectivul bar.


Programul SceneTap

În plus, gigantul Google a cumpărat de curând PittPatt, una dintre cele mai performante firme care produc programe de recunoaştere facială. "Nu vom instala asemenea programe pe gadgeturile noastre decât dacă ne vom asigura că se respectă intimitatea utilizatorilor", a precizat un purtător de cuvânt al Google.

 

Sursa: Gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mulțime de autorități convocată la Prefectură, într-o campanie anti-trafic de persoane. Vine și un subsecretar de stat

astăzi, 19:42
110

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume”, ajunge din nou la Botoşani. Joi, 22 august 2019, începând cu ora 14:00, în sala „Iorga” din cadr...

Rentierii agricoli pot face demersuri pentru obținerea vizei pe 2018, până pe 2 septembrie

astăzi, 19:19
58

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani informează că pentru obţinerea vizei aferente anului 2018, rentierii agricoli se mai pot prezenta până la data de 2 ...

ACUM: Un elicopter SMURD preia o femeie care a suferit un infarct

astăzi, 18:53
872

Un elicopter SMURD se pregătește să aterizeze la unitatea militară de pe Petru Rareș, pentru a prelua o femeie de 46 de ani.Pacienta a suferit, miercuri, un infarct, urmând a fi transpo...