Cresterea gradului de siguranta a cetatenilor - prioritate a politiei botosanene!

Cresterea gradului de siguranta a cetatenilor - prioritate a politiei botosanene!
In perioada 13 - 15 februarie 2009, pe raza judetului Botosani a fost desfasurata o ampla actiune avand ca obiectiv cresterea autoritatii politiei si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza de competenta.

O atentie deosebita s-a acordat intaririi prezentei echipelor de patrulare in mediile si zonele de interes operativ, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale precum si pentru cresterea vizibilitatii politistilor in zonele de risc criminogen.

In cadrul actiunii au fost desfasurate activitati specifice politiei in zona pietelor, barurilor, discotecilor si a altor locuri. Totodata, pe arterele de circulatie unde s-au semnalat incalcari regulate ale normelor rutiere au fost concentrate activitati specifice politiei rutiere.

In desfasurarea actiunii au fost implicati 425 politisti din cadrul Serviciului Politiei de Ordine Publica, Serviciului Politiei Rutiere, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Departamentul Politiei de Interventie Rapida si de la Posturile Comunale de Politie.

La executarea raziei, politistii au colaborat si cu celalte institutii si autoritati cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice.

Pe perioada desfasurarii raziei au fost constatate 31 de infractiuni, din care 9 de natura judiciara, 4 de natura economico-financiare si 18 de alta natura, 20 dintre acestea fiind constatate in flagrant.

Au fost identificate 25 de persoane suspecte de comiterea unor fapte de natura penala.

Totodata, au fost constatate si aplicate 480 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 120.568 lei.

Aceste actiuni vor continua si in perioada urmatoare, in vederea prevenirii si combaterii cu fermitate a fenomenului infractional precum si asigurarea climatului de siguranta civica la nivelul judetului Botosani.

 Biroul de Presa al IPJ Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cele 5 substanțe care dau cea mai mare dependență și cum afectează acestea creierul!

astăzi, 11:53
131

Cei mai mulți cercetători au căzut însă de acord că pentru a măsura cât de mare este dependența dată de un drog sunt câteva criterii foarte importante: cât de mult rău poate provoca, valo...

Sindicaliștii din penitenciare o contrazic pe Ana Birchall: Dimpotrivă, lucrătorii din penitenciare NU își primesc drepturile salariale!

astăzi, 11:06
132

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis astăzi că lucrătorii din penitenciare își primesc drepturile salariale. Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor supli...

La 15 ani, are deja un dosar penal pentru furt calificat şi distrugere!

astăzi, 11:00
157

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti au identificat, miercuri, un adolescent de 15 ani, din aceeaşi localitate, bănuit că ar fi comis mai multe infracţiuni de f...