Cresterea gradului de siguranta a cetatenilor - prioritate a politiei botosanene!

Cresterea gradului de siguranta a cetatenilor - prioritate a politiei botosanene!
In perioada 13 - 15 februarie 2009, pe raza judetului Botosani a fost desfasurata o ampla actiune avand ca obiectiv cresterea autoritatii politiei si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza de competenta.

O atentie deosebita s-a acordat intaririi prezentei echipelor de patrulare in mediile si zonele de interes operativ, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale precum si pentru cresterea vizibilitatii politistilor in zonele de risc criminogen.

In cadrul actiunii au fost desfasurate activitati specifice politiei in zona pietelor, barurilor, discotecilor si a altor locuri. Totodata, pe arterele de circulatie unde s-au semnalat incalcari regulate ale normelor rutiere au fost concentrate activitati specifice politiei rutiere.

In desfasurarea actiunii au fost implicati 425 politisti din cadrul Serviciului Politiei de Ordine Publica, Serviciului Politiei Rutiere, Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Departamentul Politiei de Interventie Rapida si de la Posturile Comunale de Politie.

La executarea raziei, politistii au colaborat si cu celalte institutii si autoritati cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice.

Pe perioada desfasurarii raziei au fost constatate 31 de infractiuni, din care 9 de natura judiciara, 4 de natura economico-financiare si 18 de alta natura, 20 dintre acestea fiind constatate in flagrant.

Au fost identificate 25 de persoane suspecte de comiterea unor fapte de natura penala.

Totodata, au fost constatate si aplicate 480 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 120.568 lei.

Aceste actiuni vor continua si in perioada urmatoare, in vederea prevenirii si combaterii cu fermitate a fenomenului infractional precum si asigurarea climatului de siguranta civica la nivelul judetului Botosani.

 Biroul de Presa al IPJ Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteo: Săptămâna începe cu frig, apoi aduce un ciclon mediteranean

astăzi, 07:11
1789

Meteorologii anunta ca vremea va fi rece la inceputul saptamanii, cu minime care pot ajunge chiar la -12 grade in Moldova, insa incepand de miercuri, temperaturile vor creste.Temperaturile vor cre...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXIV)

Duminică, 20 Ianuarie 2019
235

Începând cu acest grupaj, vom publica dialogul avut cu epigramistul MIHAI HAIVAS:Școala generală Cristinești  (clasele I - VII) - 1948 - 1955Liceul nr. 1 Dorohoi( acum Co...

A ajuns în comă la spital, după ce s-a prăbușit în fața barului!

Duminică, 20 Ianuarie 2019
2839

Băutura l-a dus până aproape de moarte! Un tânăr din Todireni, județul Botoșani, a băut duminică dimineață într-un bar din sat, consumând o cantitate mare de alcool.&n...