Costică Macaleți: Doar doi directori care candidează la parlamentare trebuie să suspende din funcție

Costică Macaleți: Doar doi directori care candidează la parlamentare trebuie să suspende din funcție
Președintele executiv al PSD Botoșani, Costică Macaleți, susține că doar doi din cei patru directori de instituții publice care se regăsesc pe lista de candidați a PSD pentru alegerile parlamentare din luna decembrie sunt funcționari publici și trebuie să renunțe la funcțiile de conducere.

Este vorba de Marius Budăi, directorul Casei Județene de Pensii și Răzvan Rotaru, comisar șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean și Costel Lupașcu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate nu sunt, potrivit lui Macaleți, funcționari publici, motiv pentru care nu trebuie să renunțe la funcții.

"Singurii care trebuie să se suspende din funcția publică sunt Marius Budăi și Răzvan Rotaru. În cazul doamnei Huncă și al domnului Lupașcu, eventual pentru a scăpa de tot felul de declarații își pot lua concediu pe perioada campaniei electorale. De obicei ca să nu existe un vid de decizie în cadrul instituțiilor există un adjunct care de obicei preia activitatea", a precizat Costică Macaleți.

Directorii care demisionează din funcții nu se mai întorc pe posturi decât în urma unui concurs, în cazul în care nu cîștigă la parlamentare. 

Și prefectul a făcut un apel la directori să respecte legea, să demisioneze din funcția de conducere și să treacă pe un post de execuție, iar pe perioada campaniei electorale raporturile de serviciu să fie suspendate. 

PSD Botoșani și-a propus ca obiectiv la alegerile parlamentare obținerea a două mandate de senator și patru de deputat. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
54

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
146

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
82

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...