Corpul de control al Ministrului Educaţiei, trimis la Botoşani!

Corpul de control al Ministrului Educaţiei, trimis la Botoşani!
Corpul de control al Ministrului Educaţiei a fost trimis la Botoşani şi Suceava pentru a derula o anchetă administrativă, după ce s-a descoperit că lucrările de la Evaluarea Naţională ale fiului primarului din oraşul sucevean Salcea, care au fost corectate la Botoşani, nu îi aparţin adolescentului.

Acest lucru a fost confirmat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care au transmis că au constatat falsificarea "tezelor la disciplinele limba şi literatura română şi matematică susţinute de un elev cu prilejul desfăşurării examenului de evaluare naţională, sesiunea iunie 2016, la Centrul de Examen – Şcoala Gimnazială "Aurel Stanciu" Salcea".

Procurorii DNA au sesizat Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în vederea luării măsurilor legale care se impun.
Ministerul Educației urmează să ia o decizie în privința elevului. La Evaluarea Națională, fiul primarului din Salcea, a luat nota 10 la Limba și Literatura Română și 8,25 la Matematică.

Cel mai probabil, Ministerul va dispune anularea celor două teze şi notarea cu 1 a tânărului pentru examenul de final de clasa a VIII-a.

Lucrările au fost corectate la Botoşani, iar primii care au sesizat că nu este acelaşi scris au fost reprezentanţii Inpectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, după ce a existat o sesizare la TelVerde şi s-a dispus verificarea celor două teze.

 “În aceste zile Corpul de control al ministrului se află atât la Botoşani cât şi la Suceava. În situaţia în care se dovedeşte că este fraudă lucrările se notează cu 1, se face media luând în considerare cele două note de 1 şi se redistribuie elevul. În cazul cadrelor didactice, pe de o parte dacă este vorba de o anchetă penală aceasta prevalează, iar din punct de vedere administrativ există sancţiuni până la desfacerea contractului de muncă", a declarat, pentru Stiri.botosani.ro, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
174

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
126

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
192

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...