Condamnaţi la închisoare după ce au păcălit zeci de botoşăneni cu locuri de muncă peste graniţă!

Condamnaţi la închisoare după ce au păcălit zeci de botoşăneni cu locuri de muncă peste graniţă!
48 de oameni puşi pe drumuri, cu speranţe pentru un salariu mai mare şi trai mai bun în străinătate, dar şi cu banii luaţi! Pentru toţi aceşti oameni pe care i-au păcălit cu locuri de muncă în străinătate, doi botoşăneni au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani pentru înşelăciune în formă continuată.

Mai exact, Gheorghe B., de 52 de ani, s-a ales cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani, în timp ce Valentin R., de 56 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în regim de detenţie. Individul a fost dat în urmărire internaţională, deoarece este plecat în lumea largă.

Totul a început în 2010, atunci când cei doi au început să racoleze botoşăneni naivi pe care urmau să-i trimită la muncă în Grecia, contra unui comision de 150 de euro de persoană. Oamenii au plătit comisionul, au plecat în Grecia dar în scurt timp au revenit pentru că locurile de muncă promise nu existau. Astfel că cei doi şi-au reconsiderat opţiunile şi au ales Germania ca ţintă, iar clienţii nu le-au lipsit. De la prima ofertă, din noiembrie 2010, oamenii au ajuns să fie amânaţi cu plecarea până în februarie 2011, pe motiv că posturile societăţilor din Nurnberg sau Frankfurt nu erau încă vacante.

Iritaţi şi cu banii luaţi, cei aproape 40 de botoşăneni păcăliţi i-au denunţat pe cei doi la poliţie. Cercetările poliţiştilor aveau să evidenţieze că Valentin R. mai fusese condamnat şi în 2002 la patru ani şi şase luni închisoare cu executare pentru înşelăciune cu file cec falsificate. Arestat în 2001, el a executat doar aproape trei ani de puşcărie, fiind eliberat în decembrie 2003. În egală măsură, însă, în timp ce păcălea botoşăneni, el era judecat la Braşov pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ba chiar a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, dar a reuşit să fugă din ţară înainte de a fi încarcerat, astfel că acum este urmărit internaţional.

Prejudiciul creat de cei doi numai celor 48 de victime, dintre care doar 41 au fost audiate, a fost estimat la 9.650 de euro şi 1.500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta