Condamnaţi la închisoare după ce au păcălit zeci de botoşăneni cu locuri de muncă peste graniţă!

Condamnaţi la închisoare după ce au păcălit zeci de botoşăneni cu locuri de muncă peste graniţă!
48 de oameni puşi pe drumuri, cu speranţe pentru un salariu mai mare şi trai mai bun în străinătate, dar şi cu banii luaţi! Pentru toţi aceşti oameni pe care i-au păcălit cu locuri de muncă în străinătate, doi botoşăneni au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani pentru înşelăciune în formă continuată.

Mai exact, Gheorghe B., de 52 de ani, s-a ales cu o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani, în timp ce Valentin R., de 56 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în regim de detenţie. Individul a fost dat în urmărire internaţională, deoarece este plecat în lumea largă.

Totul a început în 2010, atunci când cei doi au început să racoleze botoşăneni naivi pe care urmau să-i trimită la muncă în Grecia, contra unui comision de 150 de euro de persoană. Oamenii au plătit comisionul, au plecat în Grecia dar în scurt timp au revenit pentru că locurile de muncă promise nu existau. Astfel că cei doi şi-au reconsiderat opţiunile şi au ales Germania ca ţintă, iar clienţii nu le-au lipsit. De la prima ofertă, din noiembrie 2010, oamenii au ajuns să fie amânaţi cu plecarea până în februarie 2011, pe motiv că posturile societăţilor din Nurnberg sau Frankfurt nu erau încă vacante.

Iritaţi şi cu banii luaţi, cei aproape 40 de botoşăneni păcăliţi i-au denunţat pe cei doi la poliţie. Cercetările poliţiştilor aveau să evidenţieze că Valentin R. mai fusese condamnat şi în 2002 la patru ani şi şase luni închisoare cu executare pentru înşelăciune cu file cec falsificate. Arestat în 2001, el a executat doar aproape trei ani de puşcărie, fiind eliberat în decembrie 2003. În egală măsură, însă, în timp ce păcălea botoşăneni, el era judecat la Braşov pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ba chiar a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, dar a reuşit să fugă din ţară înainte de a fi încarcerat, astfel că acum este urmărit internaţional.

Prejudiciul creat de cei doi numai celor 48 de victime, dintre care doar 41 au fost audiate, a fost estimat la 9.650 de euro şi 1.500 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1216

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5111

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1753

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...