Condamnat într-un dosar de contrabandă, numit director de școală! Ce spune conducerea Inspectoratului Școlar Botoşani!
BOTOSANI

Condamnat într-un dosar de contrabandă, numit director de școală! Ce spune conducerea Inspectoratului Școlar Botoşani!
Director contestat la o unitate de învățământ din județul Botoșani! Numirea acestuia, începând cu data de 1 septembrie 2016, în baza unei decizii a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean, a stârnit indignare întrucât persoana în cauză este inculpat într-un mare dosar de contrabandă cu țigări anchetat de procurorii DIICOT, în primă instanță primind o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare.

Este vorba despre prof. Marian Daniel Șalabină, care a fost numit în anul școlar 2016-2017 director al Școlii Gimnaziale nr.1 Hilișeu-Horia. Rețeaua din care a fost acuzat de procurori că face parte a fost anihiliată în toamna anului 2012, când au fost făcute zeci de percheziții în județele Botoșani, Iași Suceava, Bacău și în București.

Daniel Marian Șalabină a fost trimis în judecată, în luna februarie a acestui an, Tribunalul Botoșani condamnându-l la trei ani de închisoare cu suspendare. Cum decizia nu este definitivă, a fost formulat apel care se va judeca la Curtea de Apel Suceava, dar încă nu a fost stabilită data procesului.
 

Părinţi revoltaţi: "Oare in programa scolara avem ore de trafic de tigari?!"​

Pe portalul Știri.Botoșani.ro mai multe persoane s-au arătat indignate de decizia IȘJ de a numi la conducerea unei școli o persoană anchetată penal. 

"Cum poate ajunge director cineva cu doua masini confiscate pentru contrabanda cu tigari si retinut pentru faptele sale?Oare in programa scolara avem ore de trafic de tigari? Asta este tara in care se poate de toate daca ai bani pe care nu-i muncesti, multumim in numele parintilor din Hiliseu!!!!!!!!!"

"Cum poate sa fie numit director al unei scoli o persoana condamnata pt fapte penale? Ce exemplu poate fi acesta în fata copiilor? Când a fost numit ca director, nimeni nu i-a solicitat un cazier??? "

"Mai sa fie, ajung directori persoane care au condamnare, cata corectitudine", sunt câteva dintre comentariile de pe portalul Știri.Botoșani.ro.


Fost inspector şcolar: Doamna inspector școlar general, de ce ați ales un condamnat?"​

Și un fost inspector general adjunct al IȘJ Botoșani, prof. Daniel Botezatu, a comentat într-o postare pe o rețea de socializare numirea lui Daniel Marian Șalabină.


"Ultima bombă de la ISJ!!! Ce directori de școli a mai numit doamna inspector școlar general începând de la 1.09.2016? La Școala Hilișeu-Horia pe domnul Şalabină Daniel Marian, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă! Halal profesionalism, integritate și viziune managerială! După modelul patentat de PSD la cel mai înalt nivel, punem condamnații în funcții cheie. Numai că aici e vorba de a-i aduce în contact cu elevii, de a le oferi acestora modele! Doamna inspector școlar general, există la acea școală cadre didactice competente, cu rezultate la olimpiade și concursuri naționale, de ce ați ales un condamnat?", a scris prof. Daniel Botezatu în postarea de pe Facebook.


ISJ Botoşani: "Toată lumea care a fost numită în acest an are în regulă cazierul"

Inspectorul general al IȘJ, prof. Mihaela Huncă, susține că nu are cunoștință despre faptul că directorul de la Hilișeu-Horia ar avea probleme cu legea, dar susține că va dispune verificări și va fi solicitat un punct de vedere de la instanță. În cazierul lui Șalabină nu apar informații despre dosarul în care este anchetat, întrucât nu există încă o decizie definitivă în acest caz.

"De fiecare dată când facem numiri de directori, Compartimentul de management cere și actele la dosar. Una dintre piese este și cazierul. Din ceea ce știu, absolut toată lumea care a fost numită în acest an are în regulă cazierul", a declarat inspectorul general al IȘJ Botoșani.


Nu comentează!

Marian Daniel Șalabină nu a dorit să comenteze situația în care se află, precizând doar că a contestat decizia judecătorilor de la Botoșani și așteaptă să vadă sentința definitivă. 

Citește și Reţineri în dosarul traficanţilor de ţigări! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

astăzi, 15:26
41

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
1162

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
647

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...