Condamnat cu suspendare după ce a vrut să scape dintr-o bătaie!
BOTOSANI

Condamnat cu suspendare după ce a vrut să scape dintr-o bătaie!

   arhiva

Şi bătut, şi condamnat- aşa a scăpat un tânăr din Copălău, care fugind de o bătaie, a nimerit fix în nasul poliţiştilor.

S-a întâmplat în prima zi de Crăciun a anului 2014, atunci când Veneamin I., de 22 de ani, petrecea alături de amici într-un bar din Flămânzi. La un moment dat, zăpăciţi de sărbătoare şi de alcool, clienţii barului au sărit la bătaie, Veneamin fiind unul dintre cei care au încasat-o cel mai tare. Vrând să scape, tânărul a sărit direct în maşină şi a dat să scape cu fuga, alături de doi prieteni.

Numai că, anunţaţi de conflictul care se tot dezvolta, poliţiştii au pornit-o către bar când, pe drum, venind din sens opus, au văzut maşina lui Veneamin şi l-au oprit, crezând că este unul dintre bătăuşi. În zadar a încercat tânărul să le explice că el este o biată victimă a bătăii, la fel ca amicii săi, rezultatul testului alcoolscopic a indicat o alcoolemie de 1,95 g/l alcool pur în sânge.

Ca atare, tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Audiat de anchetatori, Veneamin a recunoscut tot şi a susţinut că regretă faptul că s-a urcat băut la volan, dar pe moment nu găsise altă posibilitatea de a scăpa de bătaie. Le-a povestit procurorilor că băuse cam trei- patru sticle de bere până a începe scandalul şi cum fusese lovit, a considerat că ar fi fost mai bine să fugă acasă.

Cum atitudinea în timpul procesului a fost pe placul magistraţilor, tânărul a scăpat cu o condamnare de 10 luni de închisoare, cu suspendare, și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și cel de a conduce vehicule pe o perioadă de 3 ani, cât se află sub supraveghere. Mai mult, el a fost obligat şi la prestarea a 80 de zile de muncă pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri sau la Primăria Copălău, dar şi la plata cheltuielilor judiciare.

Tânărul a contestat decizia instanţei de fond, procesul urmând să se judece la Curtea de Apei Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
272

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
474

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...