Concursul National de Creatie si Dezvoltare IT

Concursul National de Creatie si Dezvoltare IT

 Concursul GREPIT, editia a II-a  

GREPIT, editia a III-a, este un proiect dezvoltat exclusiv de tineri pasionati de IT. In perioada 7-9 noiembrie 2008, la Botosani, se desfasoara primul concurs de informatica organizat in totalitate de catre elevi, pentru elevi, care doreste sa promoveze IT-ul in scoli si licee, promovand valori din acest domeniu.

Proiectul cauta sa reuneasca la concursul GREPIT elevi din cat mai multe judete ale tarii, astfel incat sa se formeze comunitati si legaturi intre participanti si, in primul rand, o competitie benefica, favorabila promovarii valorilor din domeniul IT in randul tinerilor capabili de performante.

GREPIT a luat nastere pe 16 august 2007, in urma unei conferinte despre web design. Conferinta a avut ca participanti elevi din diferite licee botosanene, premianti la diferite concursuri de informatica si cu o pasiune comuna pentru domeniul IT.

Fondarea acestui grup a pornit de la ideea ca o aplicatie informatica semnificativa poate fi realizata mai eficient de un grup decat de aceleasi persoane lucrand individual: cu alte cuvinte, suma eforturilor indivizilor dintr-un grup este mult mai mare decat suma eforturilor individuale separate. In plus, grupul se dezvolta mult mai repede, ca rezultat al schimbului permanent de cunostinte si competente intre membri.

Astfel, misiunea principala a grupului GREPIT este de a realiza comunitati de practica, sustinute de intalniri periodice fata-in-fata, pentru a sprijini elevi din scoli si licee in parcursul lor de formare de excelenta in domeniul IT.

Parteneri media

Stiri.botosani.ro

Live.botosani.ro

Tele M Botosani

BoardMedia

 

Sponsori

Dan Humelnicu

Catalin Obuf Buhaianu

ICE Computers

Computer House

Elsaco

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
17

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
116

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
75

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...