Concedieri la bugetari. Ministrul de Finanțe: neprofesioniștii, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, vor pleca!

Concedieri la bugetari. Ministrul de Finanțe: neprofesioniștii, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, vor pleca!

Se anunță restructurări în aparatul guvernamental! Reducerile de personal vor fi făcute doar după un audit serios, avertizează ministrul de Finanțe.

Fiecare minister va face un audit în perioadă următoare, pentru a vedea dacă aparatul actual este supradimensionat și pentru a evalua cum își face treabă fiecare angajat, a declarat, sambătă, Florin Citu, ministrul Finanțelor Publice.

“Avem 16 ministere din 24 câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit, să vadă ce se întâmplă în interior, să vadă dacă aparatul este supradimensionat, o analiză cum își face fiecare treaba etc. Vom vedea care este rezultatul acestei analize”, a spus ministrul Finanțelor la un post TV.

El a precizat că premierul a solicitat auditurile și, în funcție de ele, se va luă decizia dacă vor fi ajustări de personal.  “În curând va apărea și această reorganizare”, a adăugat oficialul guvernamental.

Ministrul Finanțelor a reiterat faptul că există multe funcții ocupate pe alte criterii decât cele profesionale, iar acest lucru trebuie să înceteze.

“Am spus tot timpul: cei care sunt neprofesioniști, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, acolo sigur se va umblă. Asta nu inseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situației, pentru că au fost populate foarte multe funcții cu politruci și asta nu mai poate să continue”, a precizat Citu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
2

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
56

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...