Comisarii de la Protectia Consumatorului verifica piscinele si strandurile din judet

Comisarii de la Protectia Consumatorului verifica piscinele si strandurile din judet

SANDA CONSTANTINICA

In urma unui control tematic desfasurat in prima jumatate a lunii iulie, inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani au verificat 22 de operatori economici si au aplicat amenzi in valoare de 14.000 lei pentru ca nu s-au respectat prevederile legale ale protectiei consumatorilor, privind etichetarea produselor din unitatile alimentare publice din mediul urban, dar si din cel rural.

Astfel, comisarii CJPC au controlat o cantitate de 489 kg de produse alimentare, 13,5 kg prezentand abateri, astfel ca au fost oprite de la comercializare. Amenzile aplicate au fost in numar de 4, in valoare totala de 14.000 lei, si 7 avertismente.

"Unitatile de alimentatie publica fast-food, restaurant, pizerie, snack bar, terase, patiserii, brutarii, unitati de alimentatie publica si chioscuri din incinta strandurilor, piscinelor, precum si in zonele de agrement, parcuri de distractii au fost controlate. Din verificarile efectuate prin sondaj nu s-au constatat abateri de la greutatea produsului finit, nu au fost suspinciuni cu privire la calitatea produselor, ci s-au constatat abateri privind etichetarea alimentelor. Astfel, in lista de meniu nu se precizeaza gramajul la paine, iar la produsul Cafea 4 culori nu se precizeaza procentele ingredientelor. Apoi, carne de pasare congelata care nu avea mentionata data limita de consum, era ilizibila, si piept de pui congelat cu elemente de informare si caracterizare incomplete, carne transata neetichetata cu data transarii si ambalarii", a spus Sanda Constantinica, juristul CJPC Botosani.

De asemenea, comisarii CJPC nu au scapat din vedere nici suplimentele alimentare. Astfel, au fost verificati 8 operatori economici si o cantitate de 175,3 suplimente alimentare. Au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 25.000 lei si un avertisment pentru 5 dintre comercianti, o cantitate de 7,9 suplimente alimentare prezentand abateri.

Comisarii au verificat si cele 4 bazine si piscine din judetul Botosani, aplicand doua sanctiuni si amenzi contraventionale in valoare de 8000 de lei din cauza neafisarii tarifelor la intrarea in incinta acestora si a lipsei avertizoarelor de adancime vizibile. In judetul Botosani exista in prezent 4 piscine si stranduri, printre care 3 se afla in municipiul Botosani si 1 in municipiul Dorohoi.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
160

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
247

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
109

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...