COD PORTOCALIU pentru judeţul Botoşani!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază o nouă avertizare de vreme rea, plasând judeţul Botoşani sub cod portocaliu.

COD PORTOCALIU pentru judeţul Botoşani!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Astfel, până la ora 19, în localităţile Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Rădăuți-Prut, Ripiceni, Românești, Săveni, Viișoara, Vlăsinești se vor semnala local, averse ce vor cumula 30...35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce trecător pot lua și aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, din datele radar și observaționale, în zona avertizată, în ultimele trei ore, s-au acumulat cantități de apă ce au depășit 40...50 l/mp.

Potrivit semnificaţiei codurilor, CODUL PORTOCALIU înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate (cum ar fi vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1787

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1678

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1142

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...