Cioloş a anunţat numele viitorului ministru de Interne!

Cioloş a anunţat numele viitorului ministru de Interne!
Premierul a respins acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi numit ''omul'' la conducerea MAI pentru a influenţa alegerile şi a subliniat că i-a cerut viitorului ministru să se întâlnească cu liderii partidelor şi să-şi explice public planurile.

Şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, este propunerea înaintată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a prelua portofoliul Afacerilor Interne, a declarat premierul Dacian Cioloş. El a respins acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi numit ''omul'' la conducerea MAI pentru a influenţa alegerile şi a subliniat că i-a cerut viitorului ministru să se întâlnească cu liderii partidelor şi să-şi explice public planurile, relatează Mediafax.

Cioloş a confirmat că a analizat şi posibilitatea unui interimat, dar a renunţat pentru că nu a dorit ''să prelungească o stare de incertitudine'', optând pentru un civil pentru ''cât mai multă echiditanţă şi echilibru''.

Cine este Dragoş Tudorache!

Dragoş Tudorache şi-a început cariera ca judecător la Judecătoria Galaţi, în anul 1997, funcţie pe care a deţinut-o timp de cinci ani. O parte din această perioadă a fost şi şef de unitate şi coordonator al celulei de analiză în cadrul Departamentul pentru Statul de Drept şi Protecţie a Drepturilor Omului al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în Kosovo. Ulterior, din 2003 până în 2005 a condus departamentul juridic al echipei Judecătorilor Internaţionali ONU, Administraţia Interimară ONU pentru Kosovo. În perioada martie 2005 - mai 2007 a fost Task Manager în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

Din mai 2007 până în martie 2009 a fost coordonator al proiectului Facilitatea Schengen la Comisia Europeană, iar apoi, până în 2013, a ocupat poziţia de şef de unitate, director executiv interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT la Comisia Europeană.

Din noiembrie 2013 până în 2015 a fost şef al unităţii Afaceri Internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene, iar apoi a devenit şeful cancelariei premierului Dacian Cioloş.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
347

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
26

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
107

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...