Ceremonial religios şi militar de Ziua Armatei Române, la Botoşani – FOTO

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, şi în acest an, de oficialităţile locale şi de militarii botoşăneni. 

Ceremonial religios şi militar de Ziua Armatei Române, la Botoşani – FOTO

Ceremonialul religios şi militar s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialităţile judeţului, în frunte cu prefectul Dan Şlincu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, au fost întâmpinate de militarii Garnizoanei Botoşani.

După ce prefectului judeţului a primit onorul şi a fost intonat Imnul de stat al României, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului care au căzut la datorie, după care au urmat depuneri de coroane la Monumentul Eorilor, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor, în aplauzele celor prezenţi. 

Nu au lipsit alocuţiunile şefilor administraţiei publice locale.

“Ne găsim astăzi într-un moment în care îi sărbătorim pe cei care au ales haina militară, care sunt alături de noi şi ne amintesc de onoare, patriotism şi datorie. În egală măsură, însă, îi comemorăm pe cei de dinaintea lor, pe acei eroi datorită cărora trăim într-o ţară liberă şi independentă. Ziua Armatei reprezintă pentru noi ziua în care onorăm memoria soldaţilor trecuţi în lumea drepţilor dar, şi chiar aş vrea să subliniez lucrul acesta, îi cinstim şi pe cei care ne sunt alături acum. Îi cinstim pe militarii români - în general, şi pe cei botoşăneni, în special, şi cărora trebuie să le mulţumim că, şi datorită lor, România reprezintă un partener important în cadrul NATO.Ei ne fac cinste în teatrele de operaţii în care România detaşează forţe militare, iar simţul datoriei şi cel al respectării angajamentului ne amintesc de jertfa şi determinarea militarilor români datorită cărora am ajuns să sărbătorim această zi: cei care în ziua de 25 octombrie 1944 eliberau de sub ocupaţia horthysto- fascistă ultimele teritorii româneşti. În memoria sacrificiului militarilor de atunci şi în onoarea militarilor de astăzi, să plecăm, cu respect, capul în faţa acestor oameni pentru care noţiunea de „acasă” defineşte tot ceea ce există între graniţele patriei. Oameni buni, Să trăiţi!”, a fost mesajul prefectului Dan Şlincu.

"Ziua Armatei Române este o zi de sărbătoare nu doar pentru cei care poartă însemne militare, ci pentru întreaga țară, datorită respectului, prețuirii și încrederii de care se bucură instituția Armatei, în rândul tuturor cetățenilor. Seriozitatea și profesionalismul, de care ati dat dovadă, au contribuit la conturarea unei imagini pozitive iar faptul că, de fiecare dată v-aţi făcut datoria acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră, v-a adus atât recunoştinţa  noastră cât și a aliaţilor noştri din NATO. La ceas aniversar, aducem un omagiu tuturor ostașilor români căzuţi la datorie, de-a lungul veacurilor, în numele aspirațiilor de independență și libertate ale acestui popor.  Gândurile noastre de  apreciere și profundă stimă, se îndreaptă, deopotrivă, către cei aflaţi acum în slujba ţării, sub culorile drapelului naţional, militari şi specialişti civili ai Armatei, către veteranii de război, militarii în rezervă şi în retragere, care au servit patria cu onoare şi credinţă. În numele Consiliului Județean Botoșani dar şi al meu, vă felicit și vă urez succes în activitatea pe care o desfăşuraţi", a spus şi Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean. 

De la ora 19.00 va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe traseul Cercul Militar - strada Cuza Vodă - strada Marchian - Bulevardul Mihai Eminescu - Pietonalul Unirii. Traficul rutier va fi închis pe traseul pe care vor trece militarii.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1292

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1005

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1714

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...