Ceremonial religios şi militar de Ziua Armatei Române, la Botoşani – FOTO

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită, şi în acest an, de oficialităţile locale şi de militarii botoşăneni. 

Ceremonial religios şi militar de Ziua Armatei Române, la Botoşani – FOTO

Ceremonialul religios şi militar s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialităţile judeţului, în frunte cu prefectul Dan Şlincu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, au fost întâmpinate de militarii Garnizoanei Botoşani.

După ce prefectului judeţului a primit onorul şi a fost intonat Imnul de stat al României, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului care au căzut la datorie, după care au urmat depuneri de coroane la Monumentul Eorilor, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor, în aplauzele celor prezenţi. 

Nu au lipsit alocuţiunile şefilor administraţiei publice locale.

“Ne găsim astăzi într-un moment în care îi sărbătorim pe cei care au ales haina militară, care sunt alături de noi şi ne amintesc de onoare, patriotism şi datorie. În egală măsură, însă, îi comemorăm pe cei de dinaintea lor, pe acei eroi datorită cărora trăim într-o ţară liberă şi independentă. Ziua Armatei reprezintă pentru noi ziua în care onorăm memoria soldaţilor trecuţi în lumea drepţilor dar, şi chiar aş vrea să subliniez lucrul acesta, îi cinstim şi pe cei care ne sunt alături acum. Îi cinstim pe militarii români - în general, şi pe cei botoşăneni, în special, şi cărora trebuie să le mulţumim că, şi datorită lor, România reprezintă un partener important în cadrul NATO.Ei ne fac cinste în teatrele de operaţii în care România detaşează forţe militare, iar simţul datoriei şi cel al respectării angajamentului ne amintesc de jertfa şi determinarea militarilor români datorită cărora am ajuns să sărbătorim această zi: cei care în ziua de 25 octombrie 1944 eliberau de sub ocupaţia horthysto- fascistă ultimele teritorii româneşti. În memoria sacrificiului militarilor de atunci şi în onoarea militarilor de astăzi, să plecăm, cu respect, capul în faţa acestor oameni pentru care noţiunea de „acasă” defineşte tot ceea ce există între graniţele patriei. Oameni buni, Să trăiţi!”, a fost mesajul prefectului Dan Şlincu.

"Ziua Armatei Române este o zi de sărbătoare nu doar pentru cei care poartă însemne militare, ci pentru întreaga țară, datorită respectului, prețuirii și încrederii de care se bucură instituția Armatei, în rândul tuturor cetățenilor. Seriozitatea și profesionalismul, de care ati dat dovadă, au contribuit la conturarea unei imagini pozitive iar faptul că, de fiecare dată v-aţi făcut datoria acolo unde a fost nevoie de dumneavoastră, v-a adus atât recunoştinţa  noastră cât și a aliaţilor noştri din NATO. La ceas aniversar, aducem un omagiu tuturor ostașilor români căzuţi la datorie, de-a lungul veacurilor, în numele aspirațiilor de independență și libertate ale acestui popor.  Gândurile noastre de  apreciere și profundă stimă, se îndreaptă, deopotrivă, către cei aflaţi acum în slujba ţării, sub culorile drapelului naţional, militari şi specialişti civili ai Armatei, către veteranii de război, militarii în rezervă şi în retragere, care au servit patria cu onoare şi credinţă. În numele Consiliului Județean Botoșani dar şi al meu, vă felicit și vă urez succes în activitatea pe care o desfăşuraţi", a spus şi Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean. 

De la ora 19.00 va avea loc retragerea cu torțe a militarilor, pe traseul Cercul Militar - strada Cuza Vodă - strada Marchian - Bulevardul Mihai Eminescu - Pietonalul Unirii. Traficul rutier va fi închis pe traseul pe care vor trece militarii.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

astăzi, 20:50
159

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
508

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
234

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...