Ce îi aşteaptă pe botoşăneni, pe 1 Decembrie: Ceremonial militar şi religios, fasole cu cârnaţi şi un spectacol de excepţie!

Ziua Naţională a României va fi marcată, vineri, la Botoşani printr-o serie de manifestări care vor avea loc atât în Centrul Istoric al municipiului, cât şi în Piaţa Revoluţiei, în faţa Palatului Adminstrativ, manifestări la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi botoşăneni.

Ce îi aşteaptă pe botoşăneni, pe 1 Decembrie: Ceremonial militar şi religios, fasole cu cârnaţi şi un spectacol de excepţie!

Ceremonia militară va debuta la ora 9:30, în Centrul Vechi, odată cu constituirea detaşamentului de onoare, format din plutoane de militari de la Unitatea Militară 01251Botoşani, Unitatea Militară 01189 Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest timp, la Palatul Administrativ se vor aduna oficialităţile care se vor deplasa spre locul de desfăşurare a evenimentului la ora 9:45. La ora 10:00 sunt programate întâmpinarea oficialităţilor şi interpretarea Imnului Naţional al României. Ulterior, un sobor de preoţi va oficia un TeDeum, iar începând cu ora 10:20 vor fi rostite alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României.

La 10:40 va începe depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial iar la ora 11:00 este programată defilarea detaşamentului de onoare.

După încheierea manifestărilor din Centrul Vechi, municipalitatea va oferi tuturor celor prezenţi fasole cu cârnaţi.

“Ca în fiecare an pregătim botoşănenilor tradiţionala porţie de fasole cu cârnaţi şi un vin fiert. În plus, vom pune la dispoziţie 800 de cocarde tricolore cetăţenilor”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Şi Consiliul Județean Botoșani, în colaborare cu Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor, va oferi un recital de excepție pe esplanda Palatului Administrativ. Spectacolul va începe la ora 14.00, iar în debutul evenimentului vor cânta Fetele din Botoșani, ce au promovat județul cu melodia Hai la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...