Ce îi aşteaptă pe botoşăneni, pe 1 Decembrie: Ceremonial militar şi religios, fasole cu cârnaţi şi un spectacol de excepţie!

Ziua Naţională a României va fi marcată, vineri, la Botoşani printr-o serie de manifestări care vor avea loc atât în Centrul Istoric al municipiului, cât şi în Piaţa Revoluţiei, în faţa Palatului Adminstrativ, manifestări la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi botoşăneni.

Ce îi aşteaptă pe botoşăneni, pe 1 Decembrie: Ceremonial militar şi religios, fasole cu cârnaţi şi un spectacol de excepţie!

Ceremonia militară va debuta la ora 9:30, în Centrul Vechi, odată cu constituirea detaşamentului de onoare, format din plutoane de militari de la Unitatea Militară 01251Botoşani, Unitatea Militară 01189 Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest timp, la Palatul Administrativ se vor aduna oficialităţile care se vor deplasa spre locul de desfăşurare a evenimentului la ora 9:45. La ora 10:00 sunt programate întâmpinarea oficialităţilor şi interpretarea Imnului Naţional al României. Ulterior, un sobor de preoţi va oficia un TeDeum, iar începând cu ora 10:20 vor fi rostite alocuţiunile referitoare la Ziua Naţională a României.

La 10:40 va începe depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial iar la ora 11:00 este programată defilarea detaşamentului de onoare.

După încheierea manifestărilor din Centrul Vechi, municipalitatea va oferi tuturor celor prezenţi fasole cu cârnaţi.

“Ca în fiecare an pregătim botoşănenilor tradiţionala porţie de fasole cu cârnaţi şi un vin fiert. În plus, vom pune la dispoziţie 800 de cocarde tricolore cetăţenilor”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Şi Consiliul Județean Botoșani, în colaborare cu Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor, va oferi un recital de excepție pe esplanda Palatului Administrativ. Spectacolul va începe la ora 14.00, iar în debutul evenimentului vor cânta Fetele din Botoșani, ce au promovat județul cu melodia Hai la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Mesajele prefectului și ale președintelui Consiliului Județean, către noul subprefect!

Marţi, 12 Decembrie 2017
543

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, speră că va avea o colaborare bună cu noul subprefect, Daniela Lozneanu.Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că în insti...

Toți angajații societății Nova Apaserv vor fi evaluați!

Marţi, 12 Decembrie 2017
477

Șefii societății Nova Apaserv vor să vadă cât de bine și-au dus la îndeplinire sarcinile de serviciu angajații din cadrul unității, astfel că la final de an toți salariații vor...

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, învestit în funcţie – FOTO

Marţi, 12 Decembrie 2017
783

Noul subprefect al judeţului Botoşani, Daniela Lozneanu, numită pe funcţie în urmă cu câteva zile printr-o Hotărâre de Guvern, a fost învestită oficial, marţi, &ic...