Cazul de la Coşula- verdict final pentru cei care au abuzat o fetiţă de 8 ani!
UPDATE!

Cazul de la Coşula- verdict final pentru cei care au abuzat o fetiţă de 8 ani!
Anii pe care îi vor petrece după gratii nu vor putea şterge traumele pe care le-au creat în sufletul unei fetiţe de nici 8 ani, însă îi vor da viitoarei tinere certitudinea că răul nu rămâne nepedepsit.

Vorbim despre cei trei abuzatori de la Coşula, care au participat, chiar prin lipsa de reacţie, la chinul unei fetiţe folosite ca marfă sexuală, obligată să satisfacă dorinţele bolnave ale unui individ fără morală şi fără suflet, pretenţiile unei mătuşi care o trafica în schimbul unor alimente şi ale unei mame care, deşi ştia foarte bine prin ce trece fiica ei, a întors privirea în altă parte.

Curtea de Apel Suceava a pus punct final procesului în care cei trei au fost judecaţi pentru trafic de minori, judecătorii schimbând în parte pedepsele pronunţate în primă instanţă de Tribunalul Botoşani. Astfel, Ioan Holoşpin a fost condamnat la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor civile- în loc de 12 ani închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor.

Mătuşa fetei, Felicia Aciobăniţei şi-a recunoscut vina şi a dat detalii în acest caz, astfel că a fost condamnată în primă instanţă pentru trafic de persoane la opt ani de puşcărie şi cinci ani de interzicere a drepturilor. La Curtea de Apel, pedeapsa a fost schimbată, astfel că va sta după gratii 5 ani, iar patru ani va avea interzise drepturile civile.

În cazul ambilor, din pedepsele stabilite de instanţă va fi dedusă perioada arestului preventiv, din 12 aprilie până la zi.

Mama copilei, Elena Miron, care nu a recunoscut niciun moment în faţa instanţei că ştia ce se întâmplă cu fiica ei, a fost condamnată la 7 ani şi patru luni de puşcărie, în condiţiile în care în primă instanţă primise o pedeapsă de 14 ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la trafic de persoane şi rele tratamente aplicate minorului.

UPDATE:
Mandatul de introducere într-o unitate de detenţie, emis de judecătorii Curţii de Apel Suceava, a ajuns la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, poliţiştii urmând să o ridice pe Elena Miron de la domiciliul din Coşula pentru a o depune într-o unitate de detenţie. Elena Miron era singura din cei trei care beneficia de măsura controlului judiciar, în timp ce Aciobăniţei şi Holoşpin erau în arest preventiv.

Între timp, însă, Elena Miron a mai dat naştere, în urmă cu două luni, unui bebeluş, care a ajuns în asistenţă maternală, deoarece femeia nu-i putea asigura condiţiile minime pentru a creşte într-un mediu securizat.

De partea cealaltă, victima celor trei se află într-un centrul de plasament în care beneficiază de toate îngrijirile necesare, fiind sprijinită de specialişti să depăşească traumele la care a fost supusă şi să-şi continue viaţa la fel ca orice alt copil de vârsta ei.

Citiţi şi: 34 de ani de puşcărie pentru monştrii de la Coşula, în primă instanţă! "Mama" se consideră încă nevinovată! VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta