Cazul copilului din Stiubieni, clarificat de politisti?

Cazul copilului din Stiubieni, clarificat de politisti?
Cazul baiatului de noua ani, din localitatea Stiubieni, care sustine ca a fost batut de tatal sau cu ciocanul, este cu adevarat ambiguu pentru autoritati. Daca ieri reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au declarat ca sunt confirmate cele spuse de minor, astazi, lucrurile nu mai stau asa, mai mult decat atat, minorul agresat va fi transferat la Neuropsihiatrie Infantila, pentru a fi supus mai multor controale.

Asta in conditiile in care se presupune ca, dupa plecarea femeii in strainatate, micutii ar fi trebuit sa se afle in atentia asistentilor comunitari din Stiubieni, avand in vedere ca trei copii minori, intre care cea mai mica are doar 5 anisori, ramasesera in grija unui tata depre care se spune ca mai consuma bauturi alcoolice.

"Parintii au venit la Complexul de Servicii Comunitare pentru consiliere, impreuna cu cele doua fetite. Intr-adevar, ei au fost ieri in Botosani pentru a-si vizita baiatul la spital. Mama a spus ca nu se va intoarce in Italia, ramanand in localitate, unde locuieste impreuna cu sotul sau. De la organele de politie am inteles ca nu se confirma ceea ce a spus baiatul, ca tatal sau l-ar fi batut cu ciocanul, si ca ar fi suspiciuni, dar ca acestea nu se confirma", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

Faptul ca medicii i-au pus minorului diagnosticul de sindrom Silverman (sindromul copilului batut, n.red.), ii face pe reprezentantii DGASPC sa fie mai sceptici la declaratiile facute de minor, directoarea pe probleme pe copil de la Directie spunand ca minorul face parte si dintr-un grup de prieteni care se abat de la normele de conduita.

"Baiatul are si sindromul Silverman, adica are sindromul abuzului, ca ar fi batut. Am inteles ca acest copil face parte dintr-un grup de prieteni care se abat de la normele de conduita, fiind mai dubiosi. Copilul are intr-adevar echimoze, urme ca ar fi batut, dar nu se stie cine l-a batut, iar acum se fac cercetari daca l-a batut tatal sau nu. Copilul este inca la spital, va fi transferat sa i se faca mai multe controale la Neuropsihiatrie Infantila. Fetita mai mica este cu mama in siguranta, nu este cazul sa o luam", a precizat Cecilia Spataru.

Parintii nu recunosc in fata autoritatilor ca l-au bautut pe baiat sau ca ar avea probleme cu el. Iar celelalte doua surori ale baiatului si-au exprimat dorinta de a ramane acasa cu parintii.

"Vom vedea in urma cercetarilor de la politie ce putem face. Noi avem practic doar declaratia copilului, dar avand sindromul acesta, deja ne ridica si un semn de intrebare", a declarat Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

In mod cert, insa, copilul de 9 ani a ajuns la spital, duminica, in stare grava, el fiind internat din cauza multiplelor leziuni suferite.

Misiunea reprezentantilor Protectiei Copilului va fi acum sa stabileasca daca minorul se intoarce in familie sau daca el va fi institutionalizat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
286

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...