Catalin Flutur: Comunele cele mai avantajate la impartirea bugetului au fost cele conduse de primari PSD

Catalin Flutur: Comunele cele mai avantajate la impartirea bugetului au fost cele conduse de primari PSD

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, sustine ca toate acuzatiile pe care le-au facut cei de la PSD, vizavi de impartirea banilor catre unitatile administrativ-teritoriale, nu sunt justificate, in conditiile in care, din cei 80% repartizati de Directia de Finante, cei mai multi bani au mers catre localitatile conduse de primari social-democrati.

Cat priveste repartizarea de 20% facuta de catre Consiliul Judetean, edilul municipiului sustine ca banii au mers catre primariile care au proiecte, pentru ca respectivele fonduri nu pot fi folosite decat pentru dezvoltare, nu pentru plata salariilor sau a utilitatilor.

"Am auzit tot felul de chestii, ca nu stiu cine a fost nedreptatit la impartirea bugetului, ca nu vor fi bani la primarii nici macar pentru cheltuielile de functionare, si am auzit toate acestea spuse de reprezentantii PSD. Vreau sa va spun ca 80% din buget a fost impartit conform formulei, pe niste indicatori foarte clari, iar comunele cele mai avantajate la aceasta impartire au fost, in mare majoritate, cele conduse de primari PSD. Ceilalti 20% pe care i-a impartit Consiliul Judetean sunt sume care nu pot fi folosite decat pentru dezvoltare prin proiect, nu puteam sa luam din sumele acelea sub nicio forma sa achitam salarii. In aceasta ordine de idei, vreau sa va spun ca daca s-ar fi judecat corect, Consiliul Judetean si Primaria municipiului Botosani ar fi trebuit sa ia 92% din suma respectiva, din cei 20% impartiti de Consiliul Judetean, numai 8% s-ar fi putut imparti la celelalte orase si comune, pentru ca aceasta este valoarea investitiilor", a declarat Catalin Flutur.

Acesta sustine ca doua treimi din comunele din judet nu au la aceasta ora nici macar un studiu de fezabilitate intocmit, in vederea derularii unor proiecte de dezvoltare, dar in schimb primarii asteapta sa primeasca bani.

"Primaria Botosani a primit anul acesta o suma de bani de patru ori mai mica decat ar fi trebuit sa primeasca, dar am inteles o serie de probleme. Sunt foarte multe primarii care spun de ani de zile ca noi ne gandim la proiecte si ca vin bani europeni. Nu, banii europeni nu vin, ei vin daca ii chemi, banii europeni vin daca faci proiecte si va garantez ca mai bine de doua treimi din localitatile din judet nu au nici macar un studiu de fezabilitate facut. Si atunci mi se pare destul de grav sa mergem pe o latura politica, sa spunem ca bugetul s-a impartit incorect. Daca cineva spune ca este o impartire neconforma cu realitatea eu ii spun ca greseste", a precizat primarul muncipiului Botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
38

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
64

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
570

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...