Caşcaval produs la Botoşani, descoperit cu E-Coli!

Caşcaval produs la Botoşani, descoperit cu E-Coli!
Autoritățile au descoperit bacteria E-Coli într-un tip de cașcaval produs la Botoșani și într-o pastă de mici pusă în vânzare într-un magazin din Teleorman. DSVSA a anunțat deja că a luat primele măsuri.

Cașcavalul și pasta de mici din care au fost prelevate probe pentru identificarea prezenței Escherichia Coli verotoxigenă au fost consumate înainte ca produsele să fie retrase de pe piață, potrivit directorului DSVSA, Iulian Ianculescu.
 
"Vorbim de aproximativ 70-80 de role de caşcaval şi de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecţie şi nu au fost identificate probleme care ţin de igiena internă. În aceste condiţii, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasă de vită, situată în Mihăileşti", a declarat, potrivit Agerpres, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman, mai scrie Agerpres.

Inspectorii veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne şi produse lactate comercializate în supermarketuri şi carmangerii din judeţele Vâlcea, Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Buzău, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 17 - 28 octombrie, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, au fost prelevate şi analizate 114 probe de carne (carcase ovine şi bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc şi vită, pulpă vită, cârnaţi proaspeţi, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) şi de lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră şi caş de vacă).
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
200

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
133

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
184

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...