Bugetarii nu vor mai beneficia asa de usor de sporuri salariale! Orele suplimentare vor fi recompensate cu ore libere!

Bugetarii nu vor mai beneficia asa de usor de sporuri salariale! Orele suplimentare vor fi recompensate cu ore libere!

 Emil Boc, prim-ministru al Romaniei  

Emil Boc a anuntat sporurile la care bugetarii vor fi nevoiti sa renunte. Premierul a explicat ca este vorba despre reducerea sau eliminarea mai multor sporuri, prime sau stimulente acordate functionarilor publici.

 "Cand vorbim de eliminarea unor sporuri, nu ne referim la cele din Codul Muncii", a explicat Boc. Spre exemplu, sporul de vechime, de munca pe timp de noapte sau cel pentru ore suplimentare. Acesta din urma poate fi acordat si sub forma de ore libere.

De exemplu, sporul de 75 la suta, pentru personalul care lucreaza la absorbtia de fonduri europene. Legea spune ca acesta poate fi cuprins intre 50 si 100 la suta. Acest spor va putea ajunge la 75 la suta, dar va fi acordat doar persoanelor care au legatura directa cu atragerea de fonduri europene, doar pe baza de performanta, care sa se materializeze cu atragerea de fonduri europene. Daca nu, primesc doar salariul de baza, a precizat Boc.

Vor fi eliminate si sporurile pentru cei care utilizeaza o limba straina, daca aceasta este una dintre conditiile de lucru.

Indemnizatia de audit public, de 25 la suta, va fi si ea eliminata, in timp ce indemnizatia de conducere, de 55 la suta, va trebui evaluata dupa conditiile de eficienta.

Sporul de antena de 10 la suta va fi acordat doar in situatia in care e un pericol real care ameninta sanatatea unor functionari. Acest spor va fi acordat doar pe baza de masuratori.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...