BUCECEA - Incepe Festivalul Satule, mandra gradina!

BUCECEA - Incepe Festivalul Satule, mandra gradina!
Festivalul Satule, mandra gradina incepe astazi la Bucecea, aflandu-se la a treizecea editie. Traditionalul concurs se va desfasura pe durata a doua zile, respectiv miercuri si joi, fiind deja inscrisi peste 40 de participanti veniti atat din tara, cat si din strainatate.

"Trebuie sa mentinem viu atat portul, cat si cantecul popular. Scopul este unul clar, de a pastra frumusetile cantecului de pe aceste meleaguri. Participantii de anul acesta au venit atat din Iasi, Bacau, Botosani, Vaslui, Neamt, Galati, Vrancea, Suceava, dar si din strainatate, din Ucraina si Republica Moldova", a precizat Ion Ilie, directorul Centrului de Creatie Botosani.

Festivalul este impartit pe mai multe sectiuni, pentru participanti cu varstele cuprinse intre 7 si 10 ani, o sectiune pentru concurentii cu varste intre 10 si 15 ani, ultima sectiune fiind pentru 15 - 29 ani.

Daca miercuri, intre orele 16-00 si 20.00 va fi concursul propriu-zis, maine va fi festivitatea de premiere si Gala Laureatilor, intre orele 15-00 si 17-00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
146

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
234

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...