BOTOSANI: Atentie, soferi! Sunteti verificati la roviniete!

BOTOSANI: Atentie, soferi! Sunteti verificati la roviniete!
De luni pana joi, echipajul de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi va actiona pe raza judetului Botosani, o autospeciala dotata cu sistem electronic verificand automat daca masinile au rovinieta.  

"Echipajul de la Directia Regionala Iasi este prezent incepand de luni in judetul Botosani si va actiona de luni pana joi, timp de 8 ore pe zi. Echipajul va fi prezent pe toate sectoarele de drum national din judet si, in intervalul de 8 ore, se va afla in diferite locatii", a declarat Liviu Mihalachi, director Sectia Drumuri Nationale Botosani.

Masina a fost repartizata, in luna iulie, exclusiv pentru patru judete din Moldova: Neamt, Iasi, Suceava si Botosani. De la introducerea acestui sistem de verificare, au fost incheiate 439 de procese-verbale de sanctionare pentru soferi botosaneni prinsi fara roviniete.

Şoferii nu sunt opriţi în trafic, primind amenzile acasă, în plic

În ceea ce priveşte modul în care funcţionează aceste sisteme, camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor care tranzitează drumurile naţionale, care apoi sunt verificate în baza centrală de date (CESTRIN), iar în cazul în care numărul nu este găsit se interoghează baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului. Toate aceste operaţiuni au loc online, în doar câteva secunde. După ce proprietarul maşinii fără rovinietă este identificat, acestuia i se întocmeşte proces verbal şi i se trimite amenda, prin poştă, la domiciliu.

Oficialii de la Compania de Drumuri Naţionale susţin că şoferii depistaţi fără roviniete au şanse minime de izbândă în cazul în care contestă sancţiunea, asta pentru că proba video se păstrează şi la nevoie este pusă la dispoziţia instanţei de judecată.

Sistemul electronic prin care sunt verificaţi şoferii din trafic poate fi folosit şi independent de maşina cu care se acţionează în trafic, de obicei camerele fiind dispuse la marginea şoselei.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
91

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
80

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
149

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...