Andrei Gheorghe: "Politia mi-a deschis un nou dosar penal"

Andrei Gheorghe: "Politia mi-a deschis un nou dosar penal"
La nici un an de la închiderea dosarului penal în care era acuzat de vătămare corporală, Andrei Gheorghe a fost cercetat din nou de oamenii legii. El a dezvăluit pentru Ziarul Ring motivele pentru care poliţiştii i-au deschis un nou dosar.

Ce s-a întâmplat cu dosarul penal de la acel accident rutier de pe vremea când eraţi consilier la Ministerul de Finanţe?

M-a oprit poliţia şi mi-a deschis un nou dosar penal. După ce mi-au închis anteriorul dosar penal, nu l-au trimis în sistem, iar eu apăream ca un conducător auto cu permisul suspendat care conduce nebuneşte, cu părul în vânt, pe străzile patriei. După care a trebuit să mă duc personal la procuratură şi să sap în procuratură cu un pickhammer să găsesc dosarul meu vechi şi să întreb de ce nu l-au trimis. Dacă nu tolerez absurdul, existenţa în România e depresie continuă, psihoză.

V-a modificat viaţa în vreun fel experienţa de la Finanţe?

Toate experienţele te îmbogăţesc, chiar dacă te îmbogăţesc în rău. Să îl întrebi pe un creştin cum a fost în groapa cu lei la Colosseum. A fost interesant. A fost emoţional. Cu ministerul ştii că ceva este. Ştii că o să te arzi dacă pui mâna pe vătraiul roşu din foc, dar totuşi pui mâna. Abia după aia experienţa e totală, e clară, e cuantificabilă. Am văzut, de-adevăratelea, cu ochii mei. Nu mai sunt doar un creştin care a văzut doar crucea. Eu l-am văzut pe Iisus. E acolo, e bătut în cuie. Şi acolo sunt bătute în cuie în sistem lenea, incompetenţa şi domnia. Noi am beatificat mediocritatea. Asta am reuşit să facem în 20 de ani. Ne închinăm la ea, o iubim şi ne facem cruci.

Asta e cu acordul tuturor, nu doar cu al politicienilor...

Nu e cu acordul meu. Nu e vină colectivă. Acesta e un rahat pe care îl folosesc oamenii politici când spun că, «la urma urmei, cu toţii suntem responsabili pentru ultimii 20 de ani». Pentru că e un enunţ din care nu ai cum să ieşi şi trebuie să spui că «da, aşa este». Mergem într-o barcă şi, într-adevăr, eu nu am legat cum trebuie batista de ramă în timp ce tu ai scos dopul. Şi eu sunt vinovat, e adevărat, dar cine a scos dopul? Mulţi dintre noi nu suntem.

 

A refuzat să dea probe biologice
În februarie 2010, Andrei Gheorghe a provocat un accident rutier pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, izbind un automobil care staţiona la stop. Poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru vătămare corporală şi, pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, permisul i-a fost ridicat. În luna noiembrie, dosarul a fost închis de procurori, care au decis neînceperea urmăririi penale, scrie Ziarul Ring.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
690

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
470

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
411

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...