Statele Unite cer extradarea a 22 de hackeri romani

Statele Unite cer extradarea a 22 de hackeri romani
SUA acuza 22 de cetateni romani de atacuri informatice lansate prin intermediul portalului de vanzari online eBay, producand pagube de circa 20 milioane de dolari, si solicita extradarea acestora.

Romania este bine cunoscuta pe plan international pentru intensa activitate informatica inregistrata in sectorul pirateriei, atacurilor cibernetice si furturilor online, relateaza Il Secolo XIX.

Potrivit sursei citate, ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca serviciile secrete ale Statelor Unite, impreuna cu Politia Romana, au declansat o ancheta in urma careia a rezultat ca mai bine de 2.000 de persoane din SUA au fost inselate prin operatiuni informatice care au produs pagube de pana la 20 demilioane de dolari, scrie ziare.com.

Furturile online au avut loc in perioada 2009-2011, avand ca mijloc de propagare binecunoscutul portal de vanzari eBay, prin scoaterea la vanzare a unor masini inexistente.

In trecut, au fost identificate operatiuni de furt cibernetic de pe cartile de credit sau de debit provenind din Romania, dar particularitatea operatiunii actuale consta in identificarea precisa a autorilor postarilor-capcana pe eBay, precizeaza sursa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
787

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...