9 tipuri de alimente vinovate de mirosul neplacut al corpului

9 tipuri de alimente vinovate de mirosul neplacut al corpului
Atunci cand transpiratia vine in contact cu bacteriile de pe piele, mirosul se schimba. Oamenii cred ca, prin utilizarea deodorantelor mai puternice sau a unor substante care blocheaza transpiratia, pot scapa de pe aceasta problema. Putini au inteles ca sudoarea are rolul ei si prin blocarea ei faci mai mult rau decat bine organismului. Aceasta elimina toxinele din organism si regleaza temperatura corpului - atunci cand temperatura exterioara creste, sistemul nervos vegetativ comanda secretia de sudoare, care prin evaporare face sa se piarda caldura din organism, iar corpul sa se raceasca.

Mirosul neplacut al corpului poate fi combatut si prin schimbarea dietei. Iata cateva alimente care favorizeaza mirosul neplacut al corpului: 

1. Legume si condimente cu miros puternic
Legumele si mirodeniile cu mirosuri puternice atunci cand sunt digerate produc gaze sulfuroase, care sunt absorbite de sange si eliminate prin plamani si porii pielii. Acest lucru produce o respiratie si miros caracteristice. Exemple de astfel de alimente sunt: ​​usturoiul, ceapa si curry.

2. Carnea rosie
Are nevoie de o lunga perioada de timp pentru a fi digerata. In cazul in care alimentele nedigerate putrezesc, toxinele si gazele urat mirositoare sunt eliberate, cauzand sudoarea rau-mirositoare. Un studiu publicat in 2006 a aratat ca barbatii care au o dieta bazata mai mult pe legume, fructe si cereal sunt mai atractivi decat cei care consuma frecvent carne.

3. Alcoolul, cafeaua si tigarile
Bauturile alcoolice, cafeaua, ceaiul, unele sucuri si chiar ciocolata influenteaza negative mirosul transpiratiei. Fumul de tutun se amesteca cu alte elemente si iese prin glandele sudoripare, rezultand un miros urat tipic. Chiar si dupa renuntarea la fumat, acest miros dureaza mai multe saptamani.

4. Mancare procesata si junk food
Alimentele bogate in grasimi hydrogenate, zahar, sare si faina alba au tendinta de a putrezi in stomac, influentand astfel atat mirosul corpului cat si respiratia.

5. Alimentele bogate in proteine
Proteinele ajuta la arderea tesutului adipos. Cu toate acestea, in urma acestui proces se formeaza cetonele, care inrautatesc mirosul sudorii.

6. Produse lactate
Si acestea sunt bogate in proteine, iar atunci cand aceste alimente sunt digerate rezulta hidrogen sulfurat si mercaptani metil, care dau nastere mirosului neplacut.

7. Alimente bogate in colina
Acestea dau transpiratiei un miros de peste. Exemple de astfel de alimente sunt: ouale, ficatul, pestele si leguminoasele.

8. Grasimile si prajelile
Grasimile si uleiuri prezente in alimente prajite si grase ranced randul sau, pe masura ce trece timpul, ceea ce conduce la proasta digestie. Acest lucru duce de asemenea la mirosul corpului rau.

9. Cruciferele
Varza, varza de Bruxelles, conopida si broccoli influenteaza mirosul transpiratiei.

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...