9 tipuri de alimente vinovate de mirosul neplacut al corpului
Stiri Botosani Monday, 18 July 2011 ActualitateMirosul neplacut al corpului poate fi combatut si prin schimbarea dietei. Iata cateva alimente care favorizeaza mirosul neplacut al corpului:
1. Legume si condimente cu miros puternic
Legumele si mirodeniile cu mirosuri puternice atunci cand sunt digerate produc gaze sulfuroase, care sunt absorbite de sange si eliminate prin plamani si porii pielii. Acest lucru produce o respiratie si miros caracteristice. Exemple de astfel de alimente sunt: usturoiul, ceapa si curry.
2. Carnea rosie
Are nevoie de o lunga perioada de timp pentru a fi digerata. In cazul in care alimentele nedigerate putrezesc, toxinele si gazele urat mirositoare sunt eliberate, cauzand sudoarea rau-mirositoare. Un studiu publicat in 2006 a aratat ca barbatii care au o dieta bazata mai mult pe legume, fructe si cereal sunt mai atractivi decat cei care consuma frecvent carne.
3. Alcoolul, cafeaua si tigarile
Bauturile alcoolice, cafeaua, ceaiul, unele sucuri si chiar ciocolata influenteaza negative mirosul transpiratiei. Fumul de tutun se amesteca cu alte elemente si iese prin glandele sudoripare, rezultand un miros urat tipic. Chiar si dupa renuntarea la fumat, acest miros dureaza mai multe saptamani.
4. Mancare procesata si junk food
Alimentele bogate in grasimi hydrogenate, zahar, sare si faina alba au tendinta de a putrezi in stomac, influentand astfel atat mirosul corpului cat si respiratia.
5. Alimentele bogate in proteine
Proteinele ajuta la arderea tesutului adipos. Cu toate acestea, in urma acestui proces se formeaza cetonele, care inrautatesc mirosul sudorii.
6. Produse lactate
Si acestea sunt bogate in proteine, iar atunci cand aceste alimente sunt digerate rezulta hidrogen sulfurat si mercaptani metil, care dau nastere mirosului neplacut.
7. Alimente bogate in colina
Acestea dau transpiratiei un miros de peste. Exemple de astfel de alimente sunt: ouale, ficatul, pestele si leguminoasele.
8. Grasimile si prajelile
Grasimile si uleiuri prezente in alimente prajite si grase ranced randul sau, pe masura ce trece timpul, ceea ce conduce la proasta digestie. Acest lucru duce de asemenea la mirosul corpului rau.
9. Cruciferele
Varza, varza de Bruxelles, conopida si broccoli influenteaza mirosul transpiratiei.
sanatate.bzi.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!
După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...
O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!
GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...
Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!
Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.75 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici