Botoşănenii, educaţi împotriva susţinerii cerşetoriei!

Botoşănenii, educaţi împotriva susţinerii cerşetoriei!
Nu ne este totuna când, stând la o terasă cu prietenii, ne trezim cu ei lângă noi, cerând ba o ţigară, ba un leu. Nici când ieşim din supermarket şi ne întâmpină cerându-ne să le cedăm coşul, ştiind că sigur vor găsi o monedă de 50 de bani. Şi nici când îşi expun trupurile afectate de boli la intrarea în curtea bisericii în care vrem să intrăm.

Dar ne-am obişnuit cu prezenţa lor, le mai scăpăm câte un bănuţ, gândindu-ne să fie "de sănătatea noastră, ne lăsăm impresionaţi de imaginea lor, oferind spre vânzare un bucheţel de flori uscate. Ba chiar facem şi o selecţie riguroasă, alegând să ajutăm pe unul în detrimentul celuilalt.

Vorbim despre cerşetori sau despre "micii comercianţi" care practică un alt soi de cerşetorie, mai puţin manifestă, pentru care municipalitatea pregăteşte un proiect de hotărâre prin care numărul lor să fie redus, iar botoşănenii conştientizaţi că actul de caritate nu-şi găseşte rostul în unele cazuri.

"În luna septembrie o să intrăm cu o hotărâre de Consiliu şi cu un regulament în primul rând pentru prevenire şi pentru educarea cetăţenilor din municipiul Botoşani faţă de acest fenomen. Ceea ce înseamnă o campanie de informare a cetăţenilor, de întocmire a unei hărţi de urgenţă cu locurile cele mai frecventate, intersecţiile cele mai frecventate, magazinele, o hartă a cerşetorie pe care o vom face împreună cu Poliţia Locală pentru că ei îi identifică, iar în acele locaţii să venim făţiş să le explicăm cetăţenilor, prin panouri, indicatoare, să-i rugăm, să le spunem că nu-i bine ce fac, poate fi bine atunci când ştim sigur că persoana este defavorizată", explică primarul Cătălin Flutur.

Potrivit oficialului, modificarea Codului de Procedură Civilă mai mult a încurcat lucrurile, nu le-a lămurit.

"Problema ne-a apărut mai mult de la modificarea Codului de Procedură Civilă pentru că erau sancţiuni mai serioase pe vechiul Cod, putem doară să-i sancţionăm pe cei care-i trimit şi-i forţează, îi scot şi-i exploatează pe cerşetori: asta înseamnă reţele organizate, părinţi care-şi folosesc în mod deliberat copiii pentru aşa ceva. Ştim că trebuie să-i ajutăm pe cei în suferinţă şi sărmani, dar avem alte mijloace, nu să deranjeze un oraş întreg", a declarat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
440

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
378

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
416

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...