Botoşăneni trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări

Botoşăneni trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări
Unul a vândut, celălalt a cumpărat, dar ambii vor ajunge în faţa judecătorilor pentru a da socoteală pentru contrabandă cu ţigări.

S-a întâmplat ca în martie anul acesta, Doru C. să fie oprit de un echipaj de poliţie şi jandarmi în timp ce se îndrepta spre casă, având însă ascunse în haină 50 de pachete de ţigări de calitate inferioară, cu timbru de Republica Moldova. Cum era de aşteptat, bărbatul de 43 de ani a fost pus sub urmărire penală pentru "colectarea, deţinerea, producerea, transportul,(...)bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provind in contrabandă".

Ţigările au fost confiscate, iar din acel moment, simplu caz de achiziţie de ţigări de contrabandă a început să se dezvolte. Şi asta deoarece pe pachetele de ţigări au fost identificate amprentele unui alt botoşănean, Gigel P. mult mai cunoscut autorităţilor judiciare. Atunci a început operaţiunea care a avut ca punct final prinderea contrabandistului.

În septembrie anul acesta, Gigel P. a fost urmărit când primea şase colete cu ţigarete, pe care le-a depozitat în apartamentul său, în apartamentul surorii, de care avea grijă cât femeia era plecată în străinătate precum şi într-o boxă. Cu ocazia percheziţiilor efectuate de anchetatori, în apartamentul său au fost depistate 65 de pachete de ţigări, în boxă- 878 de pachete iar în apartamentul surorii- alte 2.315 pachete. Astfel că bărbatul a fost pus sub urmărire penală, la fel ca şi "clientul său".

Cu o diferenţă majoră, însă: nu era la prima abatere dovedită. În 2013, Gigel P. a fost obligat la plata unei amenzi administrative, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru infracţiuni similare, şi anume contrabandă comisă de un grup organizat, iar în iulie anul acesta fusese trimis în judecată pentru patru infracţiuni de contrabandă, din care una în formă continuată, având ca obiect ţigăsi din Moldova şi Ucraina.

Ca atare, atât Gigel P. cât şi Doru C. au fost trimişi în judecată. În cauză, Direcţia Regională Vamală Iaşi s-a constituit parte civilă, cerând de la Doru C. suma de 596 de lei, iar de la Gigel P., aflat de altfel în arest, 35.820 de lei.

 

Spune-ne opinia ta