Botosanenaul arestat în Ucraina s-a intors acasa!

Botosanenaul arestat în Ucraina s-a intors acasa!

RADU HIRTIE

Radu Hîrtie - taximetristul din Botoşani arestat în Ucraina şi acuzat abuziv de trafic de arme, după ce vameşii din ţara vecină au descoperit în maşina lui un baston telescopic - a fost declarat nevinovat, marţi seară, de autorităţile ucrainene.

După două luni de anchetă, timp în care i s-a interzis să părăsească oraşul Cernăuţi, românul a ajuns în faţa procurorului regional al regiunii Cernăuţi.

"Acest lucru a fost posibil doar după demersurile verbale şi scrise ale Consulatului Român. Intervenţia noastră a scurtcircuitat unele etape, făcând ca acest dosar să nu se împotmolească undeva pe treptele intermediare, unde oricum nu s-ar fi soluţionat nimic", a precizat, ieri, consulul Dorin Popescu.

Potrivit acestuia, procurorul regional a ajuns la concluzia că nu există o faptă penală, a decis închiderea dosarului şi neînceperea urmăririi penale împotriva lui Radu Hîrtie.

De asemenea, i-a restituit acestuia paşaportul, maşina aflată sub sechestru, cauţiunea de 1.200 de euro, precum şi bastonul telescopic pentru care fusese anchetat.

Odată ajuns acasă, Hîrtie - al cărui caz a fost făcut public de EVZ pe 16 iulie - este hotărât să dea în judecată autorităţile ucrainene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
138

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
226

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
99

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...