Botoşăneanul care a lăsat însărcinată o fetiţă de 11 ani, condamnat la 10 ani de închisoare

Botoşăneanul care a lăsat însărcinată o fetiţă de 11 ani, condamnat la 10 ani de închisoare
Tânărul de 21 de ani care a lăsat însărcinată o fetiţă în vârstă de 11 ani, din judeţul Constanţa, a fost condamnat la zece ani de închisoare, decizia instanţei putând fi atacată cu apel.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, marţi, la zece ani de închisoare, pentru viol în formă continuată, pe Mihai Vasilescu, de 21 de ani, din Botoşani, acuzat că în cursul anului trecut a întreţinut de mai multe ori relaţii sexuale cu sora de numai 11 ani a unui prieten de-al său, fetiţa rămânând însărcinată şi născând anul acesta.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada martie - octombrie 2011, Mihai Vasilescu a întreţinut de mai multe ori relaţii sexuale cu fetiţa în vârstă de 11 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.

"Prin expertiza medico-legală psihiatrică efectuată asupra fetiţei s-a stabilit că nu a realizat semnificaţia şi consecinţele reale ale unor raporturi sexuale, ceea ce echivalează cu lipsa consimţământului valabil exprimat. În urma acestor acte sexuale repetate, minora a rămas însărcinată", se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni.

Mihai Vasilescu, care este prieten cu fratele fetei, a locuit în casa familiei acesteia pe perioada verii. Ulterior, el a plecat în Botoşani, însă a mai venit la prietenul său la sfârşit de săptămână şi a rămas acolo peste noapte. Mama fetiţei a aflat abia la începutul lunii ianuarie că fiica ei de 11 ani este însărcinată şi a depus apoi plângere la Poliţie. Vasilescu a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar pe parcursul urmăririi penale şi-a recunoscut faptele.

În luna aprilie, fetiţa a născut la o clinică privată din municipiul Constanţa un băieţel în greutate de 3,08 kilograme, perfect sănătos. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Genearale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Roxana Onea, a declarat că după naştere fetiţa s-a întors la şcoală, în timp ce băieţelul este crescut de bunică.

"Noi am făcut şi o vizită neanunţată în familie şi am constatat că lucrurile sunt absolut normale. Fetiţa merge la şcoală, ceea ce este foarte bine, pentru că ea a revenit în comunitate, în timp ce băieţelul este în grija bunicii", a spus Roxana Onea, scrie Realitatea.net.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
41

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
98

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
52

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...