Boc vrea sa transeze comasarea alegerilor si regionalizarea

Boc vrea sa transeze comasarea alegerilor si regionalizarea
PDL cere partenerilor din coalitie un punct de vedere clar privind reducerea numarului de alesi si Parlament unicameral, regionalizaree si comasarea alegerilor, a declarat duminica presedintele PDL Emil Boc, la finalul Colegiului Director al formatiunii.  

"Cerem partenerilor de Coalitie sa-si precizeze foarte clar punctul de vedere pe urmatoarele teme, care sunt prioritati ale Romaniei, rezultate atat din referendum, cat si din celelalte decizii institutionale. Cerem Coalitiei - si ma refer aici la partenerii nostri - sa se pronunte foarte clar asupra Parlamentului unicameral, asupra reducerii numarului de parlamentari, asupra problemei regionalizarii si a comasarii alegerilor. PDL sustine toate aceste teme", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.  

El a afirmat ca PDL nu poate implementa aceste proiecte singur si ca are nevoie de sprijinul coalitiei, dar si al opozitiei pentru proiectul de modificare a Constitutiei.   

"Vreau sa fie foarte clar si explicit ca PDL a sustinut si sustine programul de modernizare a Romaniei, doreste punerea in practica a ceea ce romanii au votat la referendum. Noi nu putem facem singuri acest lucru. Avem nevoie de sprijinul partenerilor de Coalitie, iar la revizuirea Constitutiei, inclusiv de sprijinul Opozitiei, pentru ca fara o majoritate de doua treimi in fiecare Camera a Parlamentului nu se poate realiza obiectivul revizuirii Constitutiei, de care depinde trecerea la Parlamentul unicameral. Deci PDL mentine angajamentul pentru reforma sistemului politic romanesc si cere partenerilor de Coalitie - si Opozitiei in cadrul revizuirii Constitutiei - sa-si manifeste deschiderea si votul pentru asemenea proiecte", a conchis premierul, conform sursei citate.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
120

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...