Bloggerii romani vor avea cod deontologic

Bloggerii romani vor avea cod deontologic
Codul de autoreglementare online va fi implementat in prima faza la nivelul blogurilor, pentru ca ulterior sa fie extins la intreg mediul virtual.

Atacurile la persoana, insultele, afirmatiile rasiste, homofobe sau sexiste nu au ce cauta nici in mediul online, atrag atentia reprezentantii Agentiei de Monitorizare a Presei (AMP) si ai proiectul PHARE "Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma!", care si-au propus sa creeze un cod deontologic pentru mediul virtual.

Normele propuse de AMP si de SPER au fost discutate si cizelate intr-o intalnire desfasurata marti, la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei, la care au participat reprezentanti ai AMP si SPER, jurnalisti si bloggeri.

Forma finala a codului urmeaza sa fie definitivata in perioada urmatoare. In esenta, normele cuprinse in el vizeaza evitarea atacurilor discriminatorii si a prejudecatilor si stereotipurilor legate de rasa, varsta, sex, orientare sexuala, religie, etnie, dizabilitate, aspect fizic sau statut social, scrie Cotidianul.

In urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca o singura varianta a codului deontologic nu poate fi aplicata tuturor participantilor din mediul online, astfel ca s-a decis implementarea lui, in prima faza, la nivel de bloguri.

"Bloggerii sunt foarte diferiti de cei care discuta pe forumuri, iar cei care comenteaza la subsolul unui text publicat pe editia de Internet a unui ziar fac parte si ei dintr-o categorie distincta. Asa ca vom restrange deocamdata tinta de aplicare a acestui mecanism de auto-reglementare la nivelul blogurilor", a declarat pentru cotidianul.ro Mircea Toma, presedintele AMP, citat de Cotidianul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
121

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...