Bisericuta de patrimoniu, cu adresa de Internet!

Bisericuta de patrimoniu, cu adresa de Internet!

 www.bisericuta.piczo.com  

Un preot din Dorohoi a decis sa isi faca cunoscuta bisericuta in care slujeste, prin intermediul Internetului. Biserica din Dorohoi poarta Hramul "Nasterea Maicii Domnului" si este singurul lacas de cult din judet careia i s-a facut un site.

Timp de 25 de ani, pe vremurile de trista amintire, bisericuta de lemn din inima orasului Dorohoi a fost inchisa. Nimeni nu s-a mai ingrijit de ea, lasand sfantul lacas in voia sortii. Insa, la 6 ani dupa Revolutie, un preot cu mare dragoste de Dumnezeu a decis sa ii redea stralucirea de altadata. Cu banii stransi de la enoriasi, parintele Catalin Ifrim a reusit, in timp, sa readuca forma de odinioara, dar mai ales sa readuca credinta oamenilor.

Catalin Ifrim, preot paroh Biserica Nasterea Maicii Domnului: Cand am venit la biserica, multi mi-au marturisit ca de zeci de ani asteptau sa se redeschida, sa o revada. Chiar eu am fost elev la Liceul Grigore Ghica, colegiul de azi, si in pauze vedeam tot timpul aceasta biserica inchisa, cu totii ne intrebam ce se afla in interiorul ei, fiind frumoasa, si iata ca am putut sa aflu.

Si nu numai atat. Pentru a atrage si mai multi credinciosi sau simpli turisti, parintele a decis sa faca cunoscuta micuta biserica pe Internet. Astfel ca enoriasii sai pot afla de pe pagina www.bisericuta.piczo.com care este programul slujbelor, in ce zi se pot spovedi sau impartasi, cand trebuie sa astepte vizita din Ajunul Craciunului si, bineinteles, la ce ore face cununii sau parastase.

Iar cei care vor sa doneze bani o pot face in contul expus pe pagina de Internet.

Catalin Ifrim, preot paroh: Am reusit sa o includem si in circuitul turistic, am facut si un site, sa o promovam pe internet, si multi intra in contact mai usor cu noi vazand toate aceste lucruri care sunt popularizate prin site-ul bisericii.

Mai multe despre bisericuta din lemn ctitorita in anul 1779, maine, incepand cu ora 9.30, in cadrul emisiunii "Reporter Tele'M".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
153

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
114

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
178

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...