Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au fost convocaţi, miercuri după-amiază, într-o şedinţă pe fondul avertizării meteo de Cod Galben valabilă pentru judeţul Botoşani până joi seara.

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune.

“Mai multe judeţe din Moldova sunt sub Cod Portocaliu şi trebuie să fim pregătiţi că s-ar putea să trecem şi noi pe acest cod în următoarele ore. Vă rog ca toate instituţiile să îşi facă treaba, să aveţi telefoanele deschise, să fiţi disponibili pentru a acţiona dacă situaţia o impune”, a transmis prefectul.

Reprezentanţii Secţiei Ddrumuri Naţionale şi cei ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au informat că sunt pregătiţi să intervină pe şosele atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant.

“Suntem pregătiţi, toate utilajele sunt în acţiune, avem bazele pregătite, nu am întâmpinat nicio problemă, s-au dublat forţele. Avem în stoc material antiderapant, sare, clorură de calciu”, a precizat Andrei Beilic, şef sector în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani.

Şi col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dat citire unei adrese a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu precizări privitoare la măsurile imediate ce trebuie luate în cazul în care se impune să se acţioneze pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo periculoase manifestate la nivelul judeţului Botoşani.

“Au fost notificaţi toţi membrii CJSU şi toate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind măsurile ce trebuie adoptate, fiecare în parte, astfel încât să fim în măsură să asigurăm un răspuns eficient atunci cânt vom fi solicitaţi”, a menţionat şeful ISU Botoşani.

Judeţul Botoşani se află sub Cod Galben de precipitaţii abundente sub formă de ninsoare şi vânt până joi, la ora 22.00.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1441

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
726

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
496

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...