Au fost depozitate primele deșeuri la Stăuceni-FOTO, VIDEO

Au fost depozitate primele deșeuri la Stăuceni-FOTO, VIDEO
Depozitul ecologic de deșeuri din localitatea Victoria, comuna Stăuceni, a devenit, în sfârșit funcțional, în cursul zilei de joi, în prima zi de activitate fiind deja depozitate primele deșeuri colectate din județ.

Cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Liviu Toma și Dorin Birta, s-au deplasat la obiectiv pentru a se asigura că lucrurile se desfășoară așa cum a promis operatorul care se va ocupa de administrarea depozitului, asocierea Diasil Service SRL Suceava-Rossal SRL Roman.

La scurt timp după ce porțile depozitului s-au deschis au ajuns și primele mașini cu gunoi ale operatorilor care colectează din mai multe comune din județ. 

"Astăzi s-au deschis porțile la depozitul de la Stăuceni pentru preluarea deșeurilor spre depozitare. Încă din prima zi de mandat domnul președinte Macaleți a cerut ca până la data de 1 septembrie să se facă toate demersurile organizatorice, tehnice și legale ca să poată fi îndeplinită această condiție de acceptare a deșeurilor spre depozitare. Mulțumesc operatorului Diasil că a făcut posibilă scurtarea perioadei de mobilizare", a declarat Liviu Toma, vicepreședintele Consiliului Județean.

Contractul de delegare a gestiunii pentru depozitul de la Stăuceni a fost încheiat pentru o perioadă de 8 ani cu posibilitatea de prelungire.

"Avem o capacitate maximă de depozitare la aproximativ 900.000 de tone, pe  celula 1 și considerăm că această capacitate va fi asigurată pentru o funcționare de 8-9 ani de zile vizavi de activitatea de colectare la nivelul județului Botoșani, după care vom asigura construirea cele de-a doua celule pe același amplasament, alături de celula 1. Când se va ajunge la 70% din capacitatea celulei 1 suntem obligați să începem pregătirea pentru celula 2. În cadrul depozitului Stăuceni pe lângă partea de depozitare se asigură și sortarea deșeurilor reciclabile  pentru a ne îndeplini obligațiile asumate în planul național de gestionare a deșeurilor", a precizat Iulian Micu, manager de proiect. 
 
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...