Atenţie la înşelăciuni! Botoşăneni, ţintele unor tentative de ţepuire FOTO

Mai mulţi botoşăneni, abonaţi ai unui site de anunţuri, trag un semnal de alarmă în privinţa înşelăciunilor la care se expun clienţii acestuia. De la simpla postare a unui anunţ de vânzare a unei rochii s-a ajuns la tentative de înşelăciune şi ameninţări.

Atenţie la înşelăciuni! Botoşăneni, ţintele unor tentative de ţepuire FOTO

Postările pe un site de anunţuri de vânzări a dus la o întreagă bătaie de cap pentru mai multe botoşănence care s-au văzut în situaţia de a renunţa în ultimul moment la tranzacţii, după ce şi-au dat seama că riscă să devină victimele unor înşelăciuni.

Una dintre ele povesteşte că în urmă cu ceva timp a pus pe un astfel de site un anunţ că vinde o rochie de ocazie. La un moment dat, a fost contactată pe mail de o persoană care, într-o română stricată, a cerut confirmări că rochia este în continuare de vânzare şi i-a propus continuarea negocierii pe mail, dar fără să o intereseze mărimea sau starea rochiei.

Botoşăneanca a confirmat valabilitatea ofertei iar "negocierea" s-a purtat în engleză.

"Am cerut să discutăm pe messenger-ul de la Facebook, dar a refuzat. În schimb, mi-a propus la un moment dat să-mi fac un cont PayPal în care să-mi transfere banii deşi îi explicasem că prefer să-mi trimită banii în contul bancar, era vorba de 200 de euro. Până la urmă mi-am făcut cont PayPal şi am primit o notificare, ca trimisă din partea PayPal, prin care eram anunţată că în cont mi-au intrat 400 de euro dar că 150 trebuie să-i trimis persoanei respective înapoi pe nu ştiu ce motiv", povesteşte botoşăneanca.

Când a vrut să vadă dacă într-adevăr în contul PayPal existau banii, răspunsul era negativ. Cerând explicaţii de la persoana care i-ar fi trimis respectiva sumă, s-a izbit de nişte explicaţii halucinante.

"Cică mai întâi să-i trimit eu cei 150 de euro diferenţă şi abia apoi voi avea acces la cei 400 de euro din cont. Am refuzat tranzacţia, ce-mi spunea persoana respectivă era clar o tentativă de înşelăciune. Dar nu s-a oprit aici, m-a ameninţat că-mi trimite FBI-ul la uşă, adică nişte chestii din astea... Îmi venea să şi râd. Am scris un mail însă la PayPal, am ataşat un print-screen cu aşa-zisa dovadă a plăţii şi mi-au explicat oamenii că nu există contul de pe care mi s-ar fi trimis banii şi că era doar o înşelăciune", adaugă botoşăneanca.

Cazul tinerei nu este singular, mai multe femei, adunate într-un grup pe Facebook, au spus aceeaşi poveste, cu acelaşi final: tentativă de păcăleală, urmată de ameninţări şi jigniri.

"Vrem să atragem atenţia tuturor, să nu cumva să cadă în plasă. E clar că dacă ai băgat 150 de euro în contul pe care ţi-l indică nu-i mai vezi pe ceilalţi 400. Pe ei nu-i interesează obiectul pe care îl scoţi la vânzare, ci suma pe care o ceri. Cum e mai mare, atrage imediat atenţia. Sper să nu fie oameni păcăliţi, chiar dacă pare tentant ce li se propune, e clar o naivitate să crezi că cineva îţi trimite nişte bani, chiar virtuali, ca tu să-i trimiţi înapoi, reali", încheie tânăra.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
52

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
67

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
141

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...