ATENTIE! Bijuteriile pentru copii, extrem de toxice

ATENTIE! Bijuteriile pentru copii, extrem de toxice
Par inofensive, dar sunt foarte periculoase! Multe dintre bijuteriile destinate copiilor contin cadmiu, un metal moale, albicios, care este extrem de periculos pentru sanatate, ducand chiar la cancer sau boli de rinichi.

Conform unor teste de laborator realizate la initiativa AP, s-a aratat ca acesta este prezent mai ales in bijuteriile destinate copiilor, uneori cadmiul reprezentand 90% din masa totala a obiectului de infrumusetare.

Majoritatea oamenilor intra in contact cu acest metal greu fie si doar respirand sau mancand. Plantele, inclusiv tutunul, se "contamineaza" inca din sol, iar metalul ajunge in organism prin inhalare.

Fara a fi insa direct expusi, oamenii nu ajung sa experimenteze partea urata a efectelor secundare: cancer, probleme ale rinichilor sau fracturi ale oaselor aparute din senin.

Insa cadmiul este mai cu seama periculos in cazul copiilor, care il absorb mult mai usor, ajungand sa se acumuleze la nivelul rinichilor. Chiar si cantitati mici pot influenta dezvoltarea in mod radical, explica Dr. Robert O. Wright, profesor la Scoala Medicala din cadrul Universitatii Harvard.

Primele simptome ale expunerii copiilor la acest metal constau in dificultatea de a invata, explica profesorul, care a realizat un studiu in acest sens. Practic, expunerea la cadmiu are ca efect secundar o dezvoltare cognitiva defectuoasa si un IQ coborat.

Nu se stie insa cat cadmiu ar putea ajunge sa ucida un copil. Un singur deces al unui copil a fost pus pe seama acestui metal: un micut de 3 ani din Toronto. In urma autopsiei, s-a stabilit ca acesta fusese expus la cadmiu in propria casa, fiind vorba de pigmenti din vopsea sau baterii, obiecte care se regasesc in aproape orice camin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
30

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
330

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
186

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...