Aproape 20 de primarii si 3 orase din judetul Botosani au ramas fara bani!

Aproape 20 de primarii si 3 orase din judetul Botosani au ramas fara bani!
Reprezentantul PSD in Consiliul Judetean Botosani, Narcis Stefan, a facut o interpelare in plenul sedintei ordinare de luni, prin care aduce la cunostinta conducerii CJ ca exista numeroase solicitari de finantare, din partea a 3 orase si 19 comune, banii fiind necesari pentru continuarea proiectelor de infrastructura aflate in desfasurare, dar si pentru echilibrarea bugetelor.

Mihai Tabuleac, presedintele CJ, a precizat ca rezolvarea acestei probleme este posibila doar printr-o rectificare bugetara, care ar urma sa aiba loc in scurt timp.

"Am fost sesizat, cererile s-au centralizat la Directia Buget-Finante a CJ, am constatat ca sunt solicitari pertinente, dar care privesc sume care nu pot fi finantate pe seama rezervei bugetare a judetului Botosani. In schimb, exista o promisiune ca in scurt timp se va opera o prima rectificare  bugetara, exista declaratii ale celor indreptatiti, conform carora suplimentarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale va avea loc. Eu sunt de acord ca in momentul in care intervine aceasta operatiune, impreuna cu dumneavoastra, sa alcatuim un mod de repartizare care sa satisfaca nevoile financiare", a declarat Mihai Tabuleac. 

Cu toate acestea, Mihai Tabuleac a atras atentia si asupra faptului ca exista disfunctionalitati ale legii, dar si ca primariile trebuie sa se adreseze Institutiei Prefectului, care sa transmita doleantele catre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor.

"Primariile din judetul nostru se confrunta si cu alta problema care trebuie discutata, si anume dificultatea generata de neincadrarea in plafonul de fondul de salarii in anul 2011, in conformitate cu legea privind responsabilitatea fiscala. S-a procedat nu tocmai corect cand s-au stabilit aceste plafoane, platile nu reflecta in mod optim nevoia de fond de salarii la nivelul primariilor, de aceea este necesar ca toate aceste primarii sa se adreseze Institutiei Prefectului, care sa le trimita la MAI si MF, mai departe este nevoie si de o interventie asupra cadrului legislativ, sa permita rectificari si in timpul anului. Aceasta este modalitatea de rezolvare a dificultatii financiare cu care se confrunta primariile",

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
32

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
131

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
82

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...