Anchetă la Liceul de la Vorona, după ce o elevă a încercat să se sinucidă

Anchetă la Liceul de la Vorona, după ce o elevă a încercat să se sinucidă

Conducerea Liceului "Ștefan cel Mare și Sfânt" de la Vorona a demarat o anchetă internă după ce o elevă în vârstă 17 ani a încercat să își pună capăt zilelor chiar în toaleta unității de învățământ.  

Potrivit lui Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, eleva va fi inclusă într-un program de consiliere psihologică. În urmă cu câteva zile, adolescenta a mers într-una dintre pauze la toaletă, unde a înghițit mai bine de 60 de pastile pentru afecțiuni cardiace. Se pare că probleme din familie, dar și o decepție în dragoste, au împins-o la acest gest.

"Fata nu este la prima ieșire de acest fel. Sunt niște probleme în familie, tatăl este plecat în străinătate, părinții sunt divorțați. Școala o va include într-un program de consiliere psihologică. A fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor care au condus la gestul extrem al fetei. În momentul de față situația s-a normalizat și așteptăm concluziile anchetei de la Vorona", a precizat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Manolache a precizat că la nivelul unităților de învățământ sunt psihologi la care elevii și profesorii pot apela.

 "Școlile au consilieri și psihologi. Elevii cu diferite probleme sunt invitați să apeleze la consilieri. Părinții cunosc și ei acest lucru. Mai avem la CJRAE pedagogi și psihologi, profesori de sprijin care pot să-i consilieze pe elevi. Până acum nu s-a plâns nimeni că nu a beneficiat de prezența sau serviciile unui pshilog școlar, dar nu se duc. Părinții evită în multe situații să-și ducă acolo copilul, probabil dintr-o oarecare jenă. Sperăm să nu mai avem probleme de genul acesta. Adolescenții au mereu ieșiri din astea. Unii din dragoste, alții din cauza necazurilor în familie", a mai spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
335

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
577

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...