Actorii Teatrului Vasilache cer ajutorul Consiliului Local. Primarul Flutur: "Încă aștept demisia domnului manager"

Actorii Teatrului Vasilache cer ajutorul Consiliului Local. Primarul Flutur: "Încă aștept demisia domnului manager"
Mai mulți angajați ai Teatrului Vasilache au fost prezenți, miercuri, la ședința de Consiliu Local și au înaintat un memoriu prin care au cerut încetarea contractului de management al lui Floricel Aionițoaei.

Prin vocea lui Marius Rogojinschi, actorii îl acuză pe managerul instituției că a adus grave prejudicii de imagine teatrului pe plan local, național și internațional. 

"În susținerea acestei solicitări vă rugăm să reactualizați procesul verbal încheiat în data de 25 nov. 2014, redactat de către comisia constituită prin HCL, pentru verificarea sesizărilor din petițiile formulate de angajații teatrului prin care se constată grave prejudicii de imagine aduse instituției de către managerul Floricel Aionițoaei, prin plagierea unui moment de animație și prezentarea acestuia la o emisiune. Considerăm o gravă prejudiciere a imaginii instituției pe plan național și internațional. Supunem atenției dvs. sancționarea managerului Teatrului pentru copii și tineret Vasilache prin încetarea contractului de management al acestuia. Niciodată teatrul nu a fost supus oprobiului public pentru furt intelectual sau plagiere așa cum s-a întâmplat de această dată", a spus actoruo Marius Rogojinschi.

Viceprimarul Cosmin Andrei crede că problema ar putea fi tranșată printr-o Hotărâre de Consiliu Local.

"Din punctul meu de vedere s-ar impune redactarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care dvs. să decideți dacă închidem sau nu contractul de management cu această instituție aflată în subordinea Consiliului Local. Propun aparatului de specialitate să întocmească proiect de hotărâre urmând să decidem", a spus viceprimarul Cosmin Andrei în plenul Consiliului Local.

Consilierul local Eugen Țurcanu a făcut un apel la cele două tabere de la Teatrul de Păpuși să găsească o cale de înțelegere.

"Reușiți, din păcate, performanța să îndepărtați oamenii. De când ați început tot scandalul, cu tot felul de mesaje în timpul spectacolelor, eu nu mai merg cu copiii acolo. E o chestie sensibilă tărâmul acesta pe care activați dvs. Vă cer să găsiți un calm și un echilibru și să încetați cu aceste discuții care țin de orgoliul dvs. și de anumite reglări de conturi. Ați ajuns să ne aruncați nouă în Consiliul Local acest cartof fierbinte să îl scoatem noi. singur ați intrat în povestea asta", a spus Eugen Țurcanu.

La rândul său, primarul Cătălin Flutur a spus că așteaptă în continuare demisia managerului de la Teatrul de Păpuși, singura cale legală la ora actuală de încetare a contractului de management. 

"Am avut o discuție și cu salariații și cu domnul încă manager Aionițoaei, și am încercat să rezolvăm problema în mod amiabil.  Calea pentru a nu încălca niciun fel de reguli sau de legi era ca domnul Aionițoaei să înțeleagă să își dea demisia și noi să mergem cu un manager provizoriu până la organizarea concursului și poate s-ar fi rezolvat dar primind mai multe materiale atât de la colectivul teatrului cât și de la manager am cerut un punct de vedere oficiului juridic. Trebuie să apelăm la serviciile din aparatul de specialitate care să ne dea puncte de vedere legale, nici să deraiem cumva de la partea legală. Eu încă aștept demisia domnului Aionițoaei care ar fi cea mai corectă și am rezolva problema repede că începe acuș stagiunea. Trebuie să respectăm legalitatea și eu încă îi aștept demisia", a afirmat primarul Cătălina Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest al salariaților din Sport și Tineret, la Botoșani și în toată țara. Ce revendică!

astăzi, 14:19
18

In repetate randuri, Sindicatul National Sport si Tineret a adus la cunostinta conducerii ministerului ca problemele de natura salariala sunt grave si ca trebuie gasite solutii in vederea inlaturarii ...

ALERTĂ METEO: Cod Galben în județul Botoșani până la 15.00!

astăzi, 13:45
424

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționare de tip COD GALBEN până la ora 13:30, pentru mai multe localități din județul Botoșani. Aici se vor semnala...

Lecție de viață. Un biciclist rănit a fost ținut în viață de un câine maidanez! FOTO

astăzi, 13:40
507

Un bărbat care a căzut în timp ce mergea cu bicicleta în zona montană și nu a mai putut să se miște a fost ajutat de un câine care a venit și l-a încălzit cu propriul c...