A fost infiintat Serviciul de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice

A fost infiintat Serviciul de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice
Internarea batranilor singuri, cu probleme, nu va mai fi pusa pe primul plan, masura fiind luata doar in caz de urgenta. Pentru unele consultatii, consiliere, ingrijirea locuintei, batranii vor fi ajutati de persoane specializate din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Directorul DGASPC Botosani, Angela Curelariu, declara vineri ca, la ora actuala, in judet exista cinci centre si doar 300 de locuri, acestea fiind ocupate la intreaga capacitate. Astfel incat infiintarea Serviciului de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu este mai mult decat binevenita. Fiindca nu toti batranii necesita neaparat internarea in centre, unele probleme putand fi rezolvate cu sprijin specializat si la domiciliul acestora.

„Stim ca exista foarte multe persoane in varsta, singure, marginalizate, care necesita masuri de protectie si sunt in imposibilitatea de a-si asigura cele necesare traiului zilnic. Le vom oferi consultatii la domiciliu, consiliere in vederea excluderii marginalizarii pentru integrarea in societate, ajutor pentru ingrijirea locuintei. Internarea la centru va fi ultima solutie”, a precizat Angela Curelariu.

Serviciul este asigurat deocamdata de catre 8 angajati, insa institutia are in vedere accesarea unui proiect pentru dezvoltarea acestuia si sa mai angajeze personal specializat: asistenti sociali, psihologi, sociologi, ingrijitori. Se va colabora cu primariile din judet, dar si ONG-uri. Identificarea cazurilor revine asistentilor sociali.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
1

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
58

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
119

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...