100 de ani de la nasterea lui Victor Tufescu

100 de ani de la nasterea lui Victor Tufescu
Cel mai mare geograf al tuturor timpurilor, nascut la Botosani, a fost astazi omagiat de zeci de profesori, presedinti si vicepresedinti ai Societatii Romane de Geografie, dar si de fiica acestuia, Astrid Tufescu. Evenimentul s-a petrecut in aula Colegiului National A.T. Laurian.

Nacut la data de 18 noiembrie 1908, in Botosani, Victor Tufescu se incadreaza intre marile personalitati ale secolului XX care au faurit geografia moderna romaneasca. Sase decenii din viata sa le-a daruit geografiei. A publicat numeroase articole, carti si lucrari. Activitatea sa de-a lungul timpului in acest domeniu a fost apreciata, primind numeroase distinctii, intre care medalia "Meritul Stiintific" sau premiul "George Vaslan" al Academiei Romane.

Astazi, la sarbatorirea a 100 de ani de la nasterea lui Victor Tufescu, presedintele filialei judetene a Societatii de Geografie a tinut sa organizeze o intalnire a tuturor celor care l-au admirat pe Victor Tufescu.

La eveniment a participat si fiica lui Victor Tufescu, Astrid Tufescu, venita tocmai din Australia pentru acest eveniment.

Astrid Tufescu, fiica lui Victor Tufescu: Pentru mine acesta zi este de o deosebita emotie, este o zi in care se serbeaza omul de stiinta care a fost tatal meu, dar in acelasi timp este o deosebita emotie.

Alexandru Ungureanu, vicepresedinte al Societatii Romane de Geografie: Victor Tufescu a fost un savant extrem de multilateral cu preocupari nu numai din domeniul geografiei, dar si cu o contributie substantiala in unele domenii de cercetare inrudit, ca geologia sau ecologia.

Evenimentul s-a incheiat cu o slujba de pomenire, oficiata la Biserica Cuvioasa Parascheva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
84

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...