Politia de Frontiera vrea ca barcile private sa fie dotate cu GPS

 Politia de Frontiera vrea ca barcile private sa fie dotate cu GPS
Mai multe modificari legislative propuse de Politia de Frontiera ii vor pune in dificultate pe braconieri, deoarece oamenii legii vor ca, de acum inainte, toate ambarcatiunile particulare sa aiba GPS pentru a fi monitorizate.

Aceasta masura s-a luat pentru ca pescarii de ocazie din Delta Dunarii folosesc, de cele mai multe ori, barci rapide cu care se strecoara pe canale, informeaza Realitatea Tv.

Nici plasele monofilament nu vor mai fi de gasit pe piata. Pentru ca braconajul a atins cote alarmante, iar cea mai des folosita metoda este cea a pescuitului electric, politistii de frontiera solicita ca cei depistati sa fie cercetati penal si sa primeasca pedepse mult mai aspre.

"Ne preocupa foarte mult braconajul cu reufori, acumulatori, braconajul electric, pentru ca este o crima sa faci asa ceva. Vom face propunerile necesare astfel incat sa fie mai aspre, iar cei care vor sa comita astfel de fapte sa se opreasca inainte de a le comite", a declarat, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Nelu Pop.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
482

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...