De Craciun, atentie la infractorii de pe Net!

 De Craciun, atentie la infractorii de pe Net!
Sezonul cumparaturilor de Craciun si Anul Nou poate pune in pericol cumparatorii online, aceasta perioada fiind una de maxim interes si pentru infractorii din mediul online.

Potrivit informatiilor emise de compania pentru solutii de securitate Gecad Net, reducerile si promotiile la diverse produse sunt un prilej potrivit pentru autorii de malware sa determine utilizatorii sa acceseze linkuri care conduc catre site-uri malitioase si sa introduca in aceste pagini date cu caracter personal.

Informatiile sunt colectate de catre infractori cu scopul de a obtine fonduri prin utilizarea lor.

De asemenea, si mesajele de ajutorare a victimelor unor tragedii pot fi utilizate de catre infractori pentru a atrage utilizatorii sa doneze pe site-uri care nu sunt legitime. De obicei, spammerii trimit mesaje cu linkuri catre astfel de site-uri asteptand ca utilizatorii generosi sa le acceseze si sa doneze.

Totodata, felicitarea electronica este deseori folosita de spammeri si de catre autorii de malware pentru a determina utilizatorii sa acceseze linkuri care duc catre site-uri infectate sau pentru a colecta adrese de e-mail.

La acest tip de atac se apeleaza indeosebi de sarbatori cand utilizatorii sunt obisnuiti sa primeasca felicitari electronice.

O alta metoda folosita de hackeri in timpul sezonului de cumparaturi sunt sondajele false care promit utilizatorilor vouchere-cadou in schimbul completarii de formulare online.

Tot in aceasta perioada, utilizatorii sunt expusi unui numar crescut de incidente phishing, prin care mesajele sunt trimise prin email de catre initiatorii atacului, cu scopul de a determina utilizatorii sa intre pe anumite site-uri care imita perfect pagini de Internet banking sau paginile unor companii de renume. Acestia sunt invitati sa complezete formulare online in care li se solicita datele personale, inclusiv cele care tin de identitatea lor sau de conturile bancare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
271

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
464

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...