Creditele se vor obtine mai usor cu garantii de buna calitate

 Creditele se vor obtine mai usor cu garantii de buna calitate
Bancile vor acorda mai usor credite atunci cand au in fata o garantie de buna calitate, a precizat Adrian Vasiescu, consilierul Guvernatorului BNR.

"Un teren intravilan intr-o zona mai buna, o casa cu o valoare mai mare decat cea a creditului, pot fi garantii de calitate. In plus, daca omul garanteaza cu casa in care locuieste va fi mai constiincios in achitarea creditului decat atunci cand ipoteca este una din cele sapte sau zece case pe care le are un cetatean", apreciaza Adrian Vasilescu, potrivit Agerpres.

BNR a aprobat amendarea Regulamentului nr. 11/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului BNR nr. 3/2007 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate destinate persoanelor fizice.

Imprumutatorii vor avea posibilitatea sa calculeze un grad de indatorare mai mare solicitantilor de credite, in cazurile in care acestia vor garanta imprumuturile cu proprietati imobiliare de buna calitate.

Astfel, va fi facuta o diferenta clara intre creditele ipotecare si cele de bunuri de larg consum, bancile urmand sa permita populatiei un grad de indatorare mai ridicat pentru imprumuturile garantate ipotecar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
1

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
58

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
122

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...